Hande Fırat 'ENAG MENAG' videosuyla sosyal medyanın gündeminde

CNN Türk'te sunduğu Gece Görüşü programında Enflasyon Araştırma Grubu'ndan "ENAG MENAG" diye söz eden Hande Fırat'a sosyal medyadan tepki geldi.

Hürriyet gazetesinin Ankara temsilcisi Hande Fırat, CNN Türk'te sunduğu Gece Görüşü programında, enflasyon verilerini hesaplayan ve yasaklanabileceği iddia edilen Enflasyon Araştırma Grubu'ndan (ENAG) söz etme şekliyle tepki çekti.

Fırat, verileri düşük göstermekle suçlanan Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) daha yüksek enflasyon açıklayan ENAG'ı hedef alarak, "Bunun gibi üç beş yapı daha oluşursa ne olacak. ENAG MENAG böyle giderse ne olacak" dedi.

Fırat'ın üslubu sosyal medyada tepki çekti.

ENAG son olarak, yasaklama iddialarıyla gündeme gelmiş, TÜİK'e alternatif olarak enflasyon hesaplanmasının önüne geçilmesi için taslak bir çalışma yapıldığı belirtilmişti. Buna göre, TÜİK dışında başka bir kurum, enflasyon hesaplayamayacak; hesaplayıp kamuoyuna açıklayabilmek için TÜİK’e izin başvurusu yapacak. TÜİK'in başvuruyu iki ay içinde sonuçlandırması planlanırken, bu şartları yerine getirmeden veri açıklayanlara üç yıla kadar hapis cezası verilebileceği, habere ve internet sitesine erişimin de engelleneceği belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Gündem