Hanedan düğününde Atatürk’e hem hakaret hem beddua edildi: Selanik'ten gelen dönme

Hanedan düğününde Atatürk’e hem hakaret hem beddua edildi: Selanik'ten gelen dönme
İlber Ortaylı’nın nikah şahidi olduğu, II. Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’e toplu halde hakaretler edilen görüntüler ortaya çıktı. Yeni görüntülerde Şevki Yılmaz’ın Atatürk’e “Selanik’ten gelen dönme” dedikten sonra beddua ettiği duyuluyor.

II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Osmanoğlu’nun düğününde Yeni Akit yazarı ve Refah Partisi eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın konuşması esnasında Atatürk’e ve cumhuriyete hakaret ettiği görüntüler tepki toplamıştı.
Aynı düğünden yeni görüntüler ortaya çıktı.

Ortaya çıkan yeni görüntülerde Şevki Yılmaz’ın Atatürk’e “Selanik’ten gelen dönme” dedikten sonra beddua ettiği duyuluyor. Diyanet’e bağlı bir kamu görevlisi olan İmam Halil Konakçı ise gülerek “Amin” diyor.

Yılmaz beddualarını sıraladıkça kitle de "Amin" diye eşlik ediyor.

Konuya ilişkin kendi sosyal medya hesabından tepkide bulunan Gazeteci Candaş Tolga Işık ise Adalet Bakanlığını ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u etiketleyerek şunları söyledi: “Ben şimdi bu heriflere sövsem sabaha gözaltı kararım çıkar. Ama bunlar benim vatanımı kurtaran, Cumhuriyet’imi kuran, milletimin ortak değerine, Ata’sına toplanıp sövüp hakaret edebiliyorlar. Hatta yetmiyor, video çekip yayabiliyorlar, öyle mi?” (Kısa Dalga)

Gündem