Hatay Cezaevi'ndeki firar girişimi ve ölüm haberi doğrulandı!

Hatay Cezaevi'ndeki firar girişimi ve ölüm haberi doğrulandı!
Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki firar girişimi sonrası 3 mahkumun hayatını kaybettiği bilgisi doğrulandı.

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda deprem sonrası yaşanan firar girişimi sırasında yapılan müdahale sonrası 12 adli hükümlü ve tutuklunun yaralandığı, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ünün hayatını kaybettiği iddiası doğrulandı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun firar teşebbüsünde bulunduğu ve ardından yangın çıkardığı öne sürülen edilen açıklamada, gerekli müdahalenin yapıldığı belirtildi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce 2 cezaevinde çıkan olaylarla ilgili açıklama yapıldı.

Hatay'daki cezaevinde çıkan olaylarla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun firar teşebbüsünde bulunması ve ardından yangın çıkarması nedeniyle; firarı önlemek, yangını söndürmek ve ceza infaz kurumunun tutuklu ve hükümlülerin güvenliğini sağlamak için yasal mevzuat çerçevesinde gerekli müdahale yapılmıştır. Müdahale sonucunda firar girişimi engellenmiş, yangın söndürülmüş tutuklu ve hükümlülerin güvenliği sağlanmıştır. Olaylara müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklu yaralanmış, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ü vefat etmiştir. Hadisenin soruşturulması için Adalet Bakanımız tarafından Adalet Bakanlığı müfettişleri ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kontrolörleri görevlendirilmiş, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

(DHA)

Gündem