AKP'ye geçen eski İyi Partili Hatipoğlu'na: Banker Bilo filmindeki Maho Ağa'sın

AKP'ye geçen eski İyi Partili Hatipoğlu'na: Banker Bilo filmindeki Maho Ağa'sın
İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu'na TBMM'de "Siz bize para için her şeyi yapan, arkadaşını satan Maho Ağa'yı hatırlatıyorsunuz' dedi. Hatipoğlu ise kendisine yönelik suçlamaları iftira diye niteleyerek İYİ Parti için "Parti dediğiniz şeyin aslında bir sekreterin CEO olduğu bir aile şirketi” benzetmesi yaptı.

İYİ Parti'den ayrılarak, AKP'ye geçen Eskişehir Millevekili Nebi Hatipoğlu ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katılan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, söz aldı. Hatipoğlu, şunları söyledi:

AK PARTİ’ye geçmem için siyasi rüşvet aldığım iddia ediliyor. Yönetim Kurulu Başkanı olduğum şirket ilk teşvik belgesini 1985 yılında almıştır. Sanayi şirketlerinin teşvik belgesi alması çok doğal olduğu gibi, Türkiye Cumhuriyeti, 1960’lardan beri bu tür teşvikleri dil, din, mezhep, parti ayırt etmeksizin yatırım yapmak isteyen bütün babayiğitlere vermektedir. Bahse konu olan yatırım için teşvik 24 Mart 2023 yılında yani ben o tarihte İYİ Parti milletvekili aday adayıyken verilmiş ve onaylanmıştır."

"Ayrıca, bu yatırımın yapıldığı organize sanayi bölgesindeki 17 şirkete daha 4,7 milyar liralık teşvik verilmiştir yani bana özel, benim şirketime özel bir durum yoktur. Ayrıca, teşvikler nakit olarak da ödenmez; bir şirket, teşvik belgesini aldıktan sonra yatırımlarını yapar, bitirir, imalata başlar, şayet para kazanırsa kurumlar vergisi üzerinden bir kısım indirimler sağlanarak öder yani hiçbir şekilde malum kişilerin, malum gazetecilerin ve trollerin söylediği gibi değildir."

"Benim partinizden istifa etme nedenim teşvik değil, bugün ayyuka çıkan rezil dedikodulardır, iftira siyasetinizdir. Parti dediğiniz şeyin aslında bir sekreterin CEO olduğu bir aile şirketi olmasıdır. Bu iftirayı atanlar, sizin ağababanız, sizin feriştahınız, sizin patronunuz, sizin ejderhanız gelse bana bir milim geri adım attıramaz.

banker-bilo-afis.jpg

"Yaptım ama bir sor bakalım, niye yaptım?"

Hatipoğlu’nun bu sözlerine İYİ Partili Hasan Toktaş ‘rezil sensin’ diye tepki gösterirken, Yavuz Aydın da ‘Haddini bil’ diye bağırdı. İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar da ‘Terbiyesizlik etme’ dedi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, ise şunları söyledi:

Bizim burada Sayın Nebi Hatipoğlu ile yapmış olduğumuz açıklamalar çok net. İftira ise Kamu Aydınlatma Platformu yani devletin bir kurumu bu iftirayı atmıştır. Burada Sayın Hatipoğlu ‘parayı peşin vermiyorlar’ diyor. Ne fark eder? Bazen transferler vade ile de ödenir Sayın Hatipoğlu. Siz bize neyi hatırlatıyorsunuz biliyor musunuz?"

"Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrolünde oynadığı Banker Bilo filmindeki Maho Ağa karakterini hatırlatıyorsunuz. Para için her şeyi yapan, arkadaşını dolandıran, haksız kazanç elde eden ve filmin sonunda duvara toslayan Maho Ağa kendisine hesap soran Bilo’ya şöyle der. ‘Bilo yaptım, yaptım ama bir sor bakalım niye yaptım?’ Biz sana niye yaptığını sormuyoruz, her şey ortada, neden yaptığını biliyoruz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in deyimiyle, Türk siyasetini utanma duygusu kurtaracaktır. Sayın Hatipoğlu keşke yüzünüz kızarsaydı, keşke utanabilseydiniz."

"Varank arabulucu oldu" iddiası

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktay, 8 Kasım’da TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hatipoğlu’nun AKP’ye geçmek için para aldığını ileri sürmüştü. Hatipoğlu’nun AKP’ye geçişinde Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın arabulucu olduğunu iddia eden Toktaş, "24/3/2023 tarihinde güneş enerjisi camları yatırımıyla ilgili olarak 1 milyar 35 milyon TL ve bunun yüzde 25 artırılmasıyla ilgili stratejik teşvik belgesi başvurusu onuncu ayın 25’inde onaylanmıştır. Demek ki bugün sizin "Hoş geldiniz!" dediğiniz Nebi Hatipoğlu transfer ücretini peşin almıştır. Aslında bu belge bir transfer belgesidir, aslında bu belge bir utanç belgesidir, bu belge 1,3 milyar TL yani yaklaşık 50 milyon dolar. Ünal Kaptan, Türkiye’de kaç futbolcu var bu bedelde, nasıl bir transferdir bu?" demişti. (ANKA)

Gündem