Havrita için ikinci engelleme kararı: Sokak köpekleri için tehlikeli

Havrita için ikinci engelleme kararı:  Sokak köpekleri için tehlikeli
Havrita isimli internet sitesinin kapatılması için çok sayıda başvurucu yapılmıştı. İlk engelleme kararı Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nden gelmişti. İkinci karar ise Antalya Barosu'nun başvurusuyla alındı.

Sokakta yaşayan hayvanların hedef gösterilip ölümlerine sebebiyet verdiği gerekçesiyle tepki çeken Havrita isimli internet sitesinin kapatılması için çok sayıda başvurucu yapılmıştı.

İlk engelleme kararı Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nden gelmişti. İkinci karar ise Antalya Barosu'nun başvurusuyla alındı.

Antalya 5'inci Sulh Ceza Hakimliği, can kayıplarına yol açtığı gerekçesiyle 'Havrita' uygulamasına erişim engeli kararı verdi.

Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Üyesi Nazlı Yağmur Tanman, "Antalya 5'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, 'Havrita' uygulamasının sokak hayvanları için ekstra bir tehlike arz ettiğine vurgu yapılarak, ilk defa bu yönde bir karar verildi. Bu bizim ve hayvan hakları savunucuları için çok sevinç verici bir karar. Çünkü bir hakim, bir savcı ilk defa bu konuda gerçekten uygulamanın hak ihlaline sebebiyet verdiğini, can kayıplarına yol açtığını kabul ederek bu kararı vermiş oldu" diye konuştu. (DHA)

Sitenin açılması durumunda tehlikenin devam edeceğine vurgu yapan Nazlı Yağmur Tanman, "Şu an uygulama daha fazla kişi tarafından tanındı. Umuyoruz ki site tekrar erişime açılmayacak ve tamamen kapatılması sağlanacak. Havrita uygulamasının sokak canlıları için bir tehlike arz ettiği, alınan kararda açıklanıyor" ifadelerini kullandı.

Gündem