HDP Eş Başkanı Sancar'dan Deniz Poyraz davası yorumu: Sıradan cinayet değil; siyasi ve örgütlü eylem

HDP Eş Başkanı Sancar'dan Deniz Poyraz davası yorumu: Sıradan cinayet değil; siyasi ve örgütlü eylem
HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin "Bu katliamın planlayıcıları ve işbirlikçileri ortaya çıkana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

İzmir'de Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin bir sanığın yargılandığı davada bugün duruşma yapılacak.

Duruşma öncesindeki basın açıklamasına Poyraz'ın ailesi, HDP'li Sancar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri ve partililer katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Sancar, şunları söyledi: "Başından beri gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek için sistematik faaliyet yürütülüyor. Bu sıradan bir cinayet değildir. Deniz'in bulunduğu bina Türkiye'nin 3'üncü büyük partisinin binasıdır ve Türkiye'nin 3'üncü büyük şehrindedir. Siyasi ve örgütlü bir eylem olduğu açıktır. Katilin pek çok çevreyle alakalı olduğu ortaya çıktı. Bunların hiçbiriyle ilgili soruşturma yürütülmüyor. Bu dava kamuoyundan kaçırılmak için buraya taşınmıştır. Adalet ortadan kalktığında kimse kendini güvende hissedemez. Hakikatin ortaya çıkabilmesi için cinayetin arkasında tüm bağlantıların ortaya çıkarılması gerekiyor."

Ne olmuştu?

27 yaşındaki Onur Genzer, 17 Haziran 2021'de HDP'nin İzmir il binasına giderek Poyraz'ı tabancasıyla öldürmüş, ardından tutuklanmıştı.

Gencer'e ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7 yıl hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davada mütalaasını sunan savcı da aynı miktarda ceza istemişti. (DHA)

Gündem