HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için başvuru yapacağız

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için başvuru yapacağız
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisine yönelik kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için başvuru yapacaklarını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'ye açılan kapatma davasıyla ilgili kararın seçim sonrasına bırakılması için yeniden başvuru yapacaklarını söyledi. Sancar, Fox TV'de Çalar Saat programında İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı.
Seçim süreci ile ilgili konuşan Sancar, "Daha önce açıkladığımız gibi parlamento seçimlerine kendi ittifaklarımızla gideceğiz ama masayla ayrı bir görüşmemiz söz konusu değil. Muhatabımız Kılıçdaroğlu" dedi.

HDP'ye bakanlık iddiaları


Sancar, "HDP'ye bakanlık" iddialarına, "Böyle bir beklentimiz yok, bu tartışmanın içine çekilmeyi bile geçersiz manevra olarak görüyoruz" yanıtını verdi.
Sancar, cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "HDP'ye gideceğim" sözleri ile ilgili, "Bize şu an ulaşan bir randevu talebi yok. Kılıçdaroğlu geldiğinde somut yol haritası üzerinde konuşacağız sonrasında da aday çıkarıp çıkarılmaması yönündeki kararı yetkili organlarımız ve ittifakımızla değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.


Sancar, HDP'ye açılan kapatma davasıyla ilgili kararın seçim sonrasına bırakılması için yeniden başvuracaklarını açıkladı. Sancar, "Böyle bir belirsizliğin seçmenlere yansıtılması kabul edilebilir değil. YSK seçim takvimini açıkladıktan sonra hukukçularımızla değerlendireceğiz. Süreci uzatmadan başvurumuzu yapacağız" dedi.

Politika