HDP'li Garo Paylan'dan altılı masa açıklaması: Çalışıyor ve izliyoruz

HDP'li Garo Paylan'dan altılı masa açıklaması: Çalışıyor ve izliyoruz
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Kendi adayımızı çıkarma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan da elbette Altılı Masa’nın ortaya koyduğu iradeyi de izliyoruz, oradaki çalışmaları da izliyoruz” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TELE1'de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça programına canlı bağlantıyla katıldı. Garo Paylan, Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşması hakkında, kendi adaylarını çıkarma konusunda hazırlıklarının sürdüğünü fakat müzakere etmek üzere Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu iradeyi de yakından takip ettiklerini söyledi.

Paylan şu ifadeleri kullandı:

“Biz yıllardır en geniş demokrasi bloğunun kurulması gerektiğini söylüyoruz. ortak adayı müzakare edeceğimizi söylemiştik. Kendi adayımızı çıkarma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Deprem felaketi nedeniyle bu çalışmamızı durdurduk.

Erdoğan 14 Mayıs deyince siyaset kazanı tekrar ısındı. Eğer deprem olmamış olsaydı biz adayımızı açıklamış ve çalışmalarımıza başlamış olacaktık. Ama adayımızı açıklamış olmamız da bir yandan müzakerelere kapalı olduğumuz anlamına gelmeyecekti.

Şu anda pozisyonumuz devam ediyor. Yani kendi adayımızı açıklama konusunda çalışmalarımız devam ediyor ama bir yandan da dediğim gibi bir yandan da Altılı Masa’nın ortaya koyduğu iradeyi izliyoruz.

Kişisel fikrimi söyleyeyim: Türkiye'de sosyolojik gerçeklikler var. Biz şu anda büyük sinerjiyi muhalefet olarak yakalamış değiliz. En az yüzde 60'lık kesim tek adam rejiminin bitmesini istiyor. Yüzde 10 bile oy alamamış olması lazım. Ama sosyolojik gerçeklik var. Hala cumhur ittifakının yüzde 40'lık bir sosyolojiye hitap ettiğini görüyoruz. Altılı masanın da oy potansiyeli yüzde 40'lar civarında. HDP'siz ya da Emek ve Özgürlük İttifakı olmadan yüzde 50'yi aşacak durumda değiller... Adayın en az yüzde 55'i garantilemesi gerek. Kapsayıcı bir siyaset önemli. Bunun yanında matematik de var. Böyle bir ortaklaşmaya ihtiyaç varken bizim çağrılarımız karşılık bulmadı..."

Gündem