HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak adı geçen iki isimden açıklama geldi

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak adı geçen iki isimden açıklama geldi
HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olacağı öne sürülen Zülfü Livaneli ve Aylin Kotil açıklama yaptı.

HDP'nin 7 Ocak’taki Kars İl Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP kendi adayıyla seçime girecek” demişti. Buldan'ın açıklaması kamuoyunda geniş yankı bulurken adayın kim olacağı da merak konusu oldu. Kamuoyuna yansıyan isimler arasında eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, eski Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yazar Zülfü Livaneli, siyasetçi Aylin Kotil, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP Amed Milletvekili Garo Paylan yer aldı.

Gazete Duvar'dan Ümit Buget'e konuşan sanatçı Zülfü Livaneli, yeni bir roman üzerinde çalıştığını vurgulayarak, "Kitabı yazıyorum, adaylıkla alakam yok. Bence Kemal Kılıçdaroğlu olacak, tahminim" dedi.

Aylin Kotil ise bir süredir kişisel işlerine yoğunlaştığını ve Açelya Derneği kapsamında başlattıkları devlet okullarının tuvaletlerini yenileme çalışmalarını yürüttüğünü dile getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü de sözlerine ekleyen Kotil, "Her şeyden çok uzağım. Milletvekilliği için dahi talepte bulunmayacağım" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem