HEDEP-AKP görüşmesinin perde arkası: Konu seçim değil tutukluların durumları

HEDEP-AKP görüşmesinin perde arkası: Konu seçim değil tutukluların durumları
HEDEP milletvekilleri Pervin Buldan ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la bir görüşme gerçekleştirdi. HEDEP ile AKP arasında seçimler öncesi görüşmelerin yapıldığı iddialarına karşın, Önder ve Buldan'ın Bakan'la cezaevlerindeki ihlaller üzerine bir toplantı yaptığı ve ellerindeki ihlallere ilişkin raporları teslim ettikleri öğrenildi.

HEDEP ile AKP’nin yaklaşan yerel seçimler öncesi 'arka kapı diplomasisi' yürüttüğü önce gazeteci Sedat Bozkurt, ardından Deniz Zeyrek tarafından dillendirilmiş, bu bilgiler iki parti tarafından da reddedilmişti.

Gazeteduvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir görüşme yaptı. Bu görüşmenin konusunun ise hasta tutuklular olduğu ifade edildi.

HEDEP Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Tunç’un makamında bir araya geldi.

Buldan ve Önder, Bakan Tunç’a HEDEP Cezaevi Komisyonu’nun cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili raporunu sundu ve konuya ilişkin bilgi verdi.

Haberde yer verilen bilgilere göre; görüşmede ağır hasta ve hasta tutuklular, cezaevi idare ve gözlem kurullarının kararlarıyla tahliye hakkı kazanmasına rağmen infazları yakılan hükümlüler, cezaevlerinde uygulanan keyfi cezalar gibi pek çok konuda Bakan Tunç’la görüş alışverişinde bulunuldu.

Gündem