HEDEP'li Hatimoğulları: "Gizli hiçbir protokolümüz yok"

HEDEP'li Hatimoğulları: "Gizli hiçbir protokolümüz yok"
HEDEP'in İzmir'de düzenlediği halk buluşmasına katılan Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, yerel seçimlerle ilgili olarak herhangi bir partiyle hiçbir gizşi protokollerinin olmadığını söyledi. Hatimoğulları, “Belediyelerimizi geri almak dışında hiçbir seçeneğimiz yok." dedi.

Hatimoğulları yerel seçim öncesinde HEDEP'in seçim stratejisiyle ilgili bilgi verdi. Süreci açık ve şeffaf yürüteceklerini belirten Hatimoğulları, herhangi bir partiyle gizli bir protokollerinin olmadığını ifade etti. Hatimoğulları, “Bizler HEDEP olarak yapacağımız her işbirliğinde açık, ilkeli, demokratik zeminde olacağına dair vurgularımızı hiçbir zaman esirgemedik. Bizlerin ne kendileri gibi ne diğerleri gibi gizli hiçbir protokolümüz yoktur. Her şeyi açıklık ilkesiyle yapmaktayız. Her şey bu kameralar karşısında konuşulacak." dedi.

"Kent uzlaşısından yanayız"

Türkiye'de HEDEP'in 1. ve 2. sırada olduğu illerde adaylık başvurularını başlattıklarını belirten Hatimoğulları, Batı'daki seçim stratejilerine dair şu bilgileri verdi:

"Biz değerli halkımızın talebi üzerine bu yerel seçimlerde adaylarımızı ve belediye meclis üyelerinin önemli bir kısmının ön seçimle gerçekleşeceğini zaten biliyorsunuz. Bunun yanı sıra en çok merakla beklenen Batı'daki stratejimiz. Batı'da da adaylık başvurularımız başlıyor. İzmir’den de başta kadınlar ve engelli kardeşlerimiz olmak üzere, gençler başta olmak üzere çok sayıda adaylık başvurusu beklediğimizi bilin lütfen. Buna göre de çalışmalarımızı yürütelim. Adaylık başvurularımız sadece eş başkanlık gibi düşünmeyelim, belediye meclis üyelikleri gibi de düşünmek zorundayız. Çünkü Batı'yla ilgili insanların kafaları karışık, ne olacak diye. Bize şöyle bir soru yöneltiliyor, ‘Peki siz batıda da kendi adaylarınızla çıkacaksınız, buna PM’de mi karar vereceksiniz’ diye bir soru soruluyor. Evet, buna PM’de karar vereceğiz. Ama şu konuda çok kararlıyız; hangi kentte yaşıyorsak, hangi belediyenin sınırlarında yaşıyorsak orada temsil edileceğiz, bunun başka çaresi yok. Biz batıda kazanmak üzerine bir strateji kurduğumuzu zaten biliyorsunuz ama ben buradan, bir kere daha söylemiş olayım. Bir kent uzlaşısından bahsediyoruz. Kent uzlaşısındaki en önemli kastımız şudur; bizler o kentte yaşayan herkesle görüşeceğiz. O kentte yaşayan her kesimle, bütün toplumsal dinamiklerle görüşeceğiz. Kent uzlaşısından kastımız -bu ön seçim yapacağımız yerellerimizde de böyledir- o kentteki tüm demokratik kitle örgütleri, emek meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, kadın hareketi, gençlik hareketi, doğa ve insan hakları savunucularıyla bizler bir araya gelerek kentin kaderini birlikte nasıl belirleyeceğimizi konuşacağız, politikalarımızı da bu şekilde belirleyeceğiz."

"Belediyelerimizi almak dışında seçeneğimiz yok"

Erdoğan'a seslenerek, bu süreçte her şeyi açık ve şeffaf yürüteceklerini kaydeden Hatimoğulları, "Ey Erdoğan, bizler senin kadar U dönüşü yapabilecek yeteneğe sahip değiliz. Aynaya bakıp kendini anlatıyorsun, aynaya bakıp bizim adımızı koyarak sen aslında kendinin ne yaptığını anlatıyorsun. Bizler HEDEP olarak yapacağımız her işbirliğinde açık, ilkeli, demokratik zeminde olacağına dair vurgularımızı hiçbir zaman esirgemedik. Bizlerin ne kendileri gibi ne diğerleri gibi gizli hiçbir protokolümüz yoktur. Her şeyi açıklık ilkesiyle yapmaktayız. Her şey bu kameralar karşısında konuşulacak. Bunu talep eden siz değerli halkımızsınız ve tam da sizin talep ettiğiniz gibi sürdüreceğiz bu süreci. Belediyelerimizi geri almak dışında hiçbir seçeneğimiz yok." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem