HEDEP'te gündem Yargıtay: Yarın olağanüstü toplantı yapılacak

HEDEP'te gündem Yargıtay: Yarın olağanüstü toplantı yapılacak
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Yargıtay’, Can Atalay ve AYM üyelerine ilişkin kararı sonrası "Bu yargı darbesi derhal son bulmalıdır derken, yarın için olağanüstü toplantı planladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Yargıtay’ın Can Atalay kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Her türlü siyasi müdahale ve hukuk dışı kararın altına imza atan Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması, yargı darbesinin geldiği durumun vahametini gösteriyor. Türkiye’yi bu noktayı AKP-MHP iktidarı getirdi” ifadelerini kullandı.

resim-2023-11-08-224110682.png

İktidarın muhalifleri, Kürt halkını ve hak talep eden herkesi yargı sopasıyla hizaya getirmek istediğini belirten Hatimoğlulları, “AYM’ye bu müdahale hukuki güvencenin ve adaletin askıya almasını daha yüksek bir evreye taşıma anlamına gelir. Bu hukuksuzluk dünya hukuk tarihinin kara sayfalarına geçecektir. Türkiye halkları vesayet kurumlarını kabul etmez. Bu yargı darbesi derhal son bulmalıdır. Hukuk sisteminin, anayasanın ve yasaların adalet ve demokrasi ekseninde yeniden ele alınması çağrısı yapıyoruz" dedi.

Tülay Hatimoğulları, paylaşımını “Can Atalay derhal serbest bırakılsın” diyerek sonlandırdı.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da şu ifadeleri kullandı: “Yargıtay, HDP kapatma davasıyla başladığı siyasi darbelerine Hatay Milletvekili Can Atalay’ı rehin alıp Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak devam ediyor. Hukuki güvenlik ve kurumsal işleyişi çıkarları uğruna ortadan kaldıran siyasi iktidar, hukuk tarihinin kara sayfalarına adını yazdıran bu olayın baş sorumlusudur.”

resim-2023-11-08-224208284.png

Bakırhan ayrıca “Türkiye’de hukuk sisteminin ve tüm yasaların demokratikleştirilmesi için siyasi partiler devreye girsin” çağrısını yaptı.

Gazeteduvar'ın yer verdiği bilgilere göre; HEDEP Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu Yargıtay’ın Can Atalay kararını değerlendirmek üzere yarın olağanüstü toplanacak. HEDEP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, toplantının ardından açıklama yapacak. (Kısa Dalga)

Gündem