Her Cumartesi gözaltına alınan Eren Keskin: Sağlık Bakanlığı’ndan anket için arandım, şaka gibi bir yer burası

Her Cumartesi gözaltına alınan Eren Keskin: Sağlık Bakanlığı’ndan anket için arandım, şaka gibi bir yer burası
Sağlık Bakanlığı’ndan sık sık acil servis yardımı aldığı için arandığını belirten Av. Eren Keskin, her hafta gözaltına alınıp 2 kez acile götürüldüğünü söyleyince arayan görevlinin hemen kapattığını anlattı.

İHD Eş Genel Başkanı Av. Eren Keskin, sık sık acil servis yardımı aldığı için Sağlık Bakanlığı’ndan anket için arandığını açıkladı. Keskin, Cumartesi Anneleri ile birlikte her cumartesi gözaltına alınıyor ve bu kapsamda sağlık kontrolü için acile götürülüyor. Keskin, “Şaka gibi bir yer burası” dedi.

Cumartesi Anneleri, kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana mücadele ediyor.

Her Cumartesi Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları oturma eylemi 28 yıllık süre zarfında zaman zaman engellenirken, son olarak 2018 yılında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kararıyla Galatasaray oturmaları yasaklandı.

Kayıp yakınlarından Maside Ocak, yasaklama kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Yüksek Mahkeme de “hak ihlali” kararı verdi.

AYM kararının ardından Cumartesi Anneleri, 8 Nisan 2023 tarihinde yeniden Galatasaray’da buluştu. Ancak polis engeliyle karşılaşan kayıp yakınları gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri, o tarihten itibaren her cumartesi saat 12.00’da Galatasaray Meydanı’nda bir araya geliyor, ancak polis tarafından gözaltına alınıyor. Zaman zaman şiddet uygulanan ve ters kelepçe takılan kayıp yakınları, gözaltı işlemleri kapsamında sağlık kontrolü için hastaneye götürülüyor, saatler sonra serbest bırakılıyor.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, sağlık kontrolü için her hafta hastaneye götürülmeleri nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndan anket için arandığını açıkladı. Keskin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüşmeyi şöyle anlattı:

“Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığından arandım. Sık sık acil servis yardımı almam nedeniyle bir ankete katılmam istendi. Ben de dedim ki ‘ her hafta gözaltına alınıp 2 kez acile götürülüyoruz’. Hemen kapattı arayan görevli. ŞAKA gibi bir yer burası…” (Kısa Dalga)

Gündem