Hong Kong'un simgesi olan yüzen restoran battı

Hong Kong'un simgesi olan yüzen restoran battı
Hong Kong'un en bilinen simgelerinden olan ve pandemide kapandıktan sonra 1976'dan beri demirlediği limandan çekilen yüzer restoran, kötü hava koşulları nedeniyle battı.

Hong Kong'un simgelerinden biri olan ve pandemide kapandıktan sonra yaklaşık 50 yıl hizmet verdiği limandan çekilen 'Jumbo Yüzen Restoran' battı. Restoranın, çekilmesinden birkaç gün sonra Güney Çin Denizi'nde battığı açıklandı.

Hong Kong'un tanıtım görsellerinde de yer verilen ikonik restoran, emperyal bir Çin sarayı mimarisiyle 1976'dan beri Aberdeen Limanı'nda bulunuyordu. Ancak bugüne dek 30 milyondan fazla kişiye hizmet veren, müşterileri arasında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve ABD'li oyuncu Tom Cruise bulunan ve bir Bond filmine de ev sahipliği yapan restoran, pandemide kapandıktan sonra yeniden açılabilmek için gereken yatırımı bulamadı. Restoran, bu nedenle geçtiğimiz hafta 50 yıldır demirlediği limandan törenle çekildi.

Fakat yüzden restoran, Paracel Adaları yakınlarında kötü hava koşulları nedeniyle pazar günü su almaya başladı ve battı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ancak restoranın battığı noktada derinliğin 1000 metreden fazla olması nedeniyle kurtarma çalışmasının çok zor olacağı belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya