Hrant Dink'i katleden Ogün Samast hakkında yeni iddianame: 12 yıla kadar hapsi istendi

Hrant Dink'i katleden Ogün Samast hakkında yeni iddianame: 12 yıla kadar hapsi istendi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink'i öldüren Ogün Samast hakkında yeni iddianame hazırlandı.

19 Ocak 2007’de AGOS Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i gazete binasının önünde düzenlediği silahlı saldırıda katleden Ogün Samast, şubatta nakledildiği Bolu F Tipi cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım'da akşam saatlerinde tahliye edilmişti.

Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen Samast, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliyesine karar verilmişti. Samast'ın serbest bırakılması büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

7 yıldan 12 yıla kadar hapis istemi

Tepkiler hala sürerken konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast hakkında yeni iddianame hazırladı.

İddianamede; Samast'ın “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi.

Ogün Samast kimdir?

Hrant Dink cinayetinden aldığı cezayı doldurmadan “iyi hal” ile serbest bırakılan tetikçi Ogün Samast için bir psikolog ve bir sosyal hizmet uzmanının hazırladığı raporda “Vicdan olgusu oluşmamış” tespiti yapılmıştı.

(Kısa Dalga)

Gündem