Hükümet 'asgari ücret formülü'nü açıkladı: Herkes 'İyi oldu' diyecekmiş

Hükümet 'asgari ücret formülü'nü açıkladı: Herkes 'İyi oldu' diyecekmiş
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 yılının asgari ücret zammı için herkesin "İyi oldu" diyeceğini ifade etti.

Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü gerilemeye devam ediyor. Daha önce yılda bir kez belirlenen asgari ücrete bu yıl temmuz ayında bir zam daha yapılmıştı.

Gelecek yılın asgari ücretini belirleyecek komisyon aralık ayında bir araya gelecek ancak toplantıya bir aydan uzun süre olmasına rağmen milyonlarca emekçinin gözü kulağı hükümetten gelecek mesajda.

Hükümet kanadı ise 'çalışanları enflasyona ezdirmeyecek' bir rakam belirleneceğini belirtiyor. Son olarak Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 'en kapsamlı müdahale'nin yapılacağını söylemişti.

'REFAH PAYI DA EKLENECEK'

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Kurtulmuş, yapılacak şeyin, 'fiyat artışları karşısında vatandaşın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulması' olduğunu dile getirdi.

Bunun bir klişe olduğunu ve yaptıklarını belirterek şöyle devam etti: "Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir. Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulundan sonra sayın cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor. Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, 'İyi oldu' diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır." (Kısa Dalga)

Ekonomi