Hüseyin Çelik'ten Cemal Kaşıkçı tepkisi: Vah ki ne vah

Hüseyin Çelik'ten Cemal Kaşıkçı tepkisi: Vah ki ne vah
Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a nakline AKP'den bir tepki daha geldi. Eski bakanlardan Hüseyin Çelik, "Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah…" dedi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili davanın Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin karar AKP içinde de tartışma yarattı.

Dava dosyasının devrinden sonra ilk açıklama AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay'dan gelmişti. Kaşıkçı ile yakın arkadaş olduğu bilinen Yasin Aktay Halk TV'den Seyhan Avşar'a yaptığı açıklamada "Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Dört yıldır bu dava ile yatıp kalkıyorum. Çok üzgünüm. Belki de benim bilmediğim bir şeyler vardır" demişti.

Davanın 7 Nisan'daki devrinden beri konu tartışılmaya devam ediyor. Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz de avukatı aracılığıyla karara itiraz etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün yaptığı açıklamada Kaşıkçı davasının naklinin yasaya uygun olduğunu belirtti.

Ancak AKP'den bir itiraz daha geldi. Eski Kültür Bakanı Hüseyin Çelik, , “Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunidir ama asla ahlaki ve vicdani değildir" dedi.

Çelik, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunîdir ama asla ahlakî ve vicdanî değildir. Prens’in sözünün her türlü hukukun üstünde olduğunu bilmiyor muyuz? Bizim ülkemizde, Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah…"

ekran-resmi-2022-04-15-13-41-35.png

Gündem