İddia: Bakan Nebati'ye 'konuşma' uyarısı geldi

İddia: Bakan Nebati'ye 'konuşma'  uyarısı geldi
"Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" açıklamaları tepkilere neden olan Bakan Nebati'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “konuşma uyarısı” geldiği öne sürüldü.

AKP'nin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmadaki “Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik " ve "Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar" açıklamaları tepkilere neden olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye konuşma yasağı geldiği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabine toplantısında Nebati’nin sözlerine tepki gösterdiği” ileri sürülmüştü. Nebati’nin de Erdoğan'ın tepkisi üzerine kabine toplantısı sürerken Twitter'dan açıklama yapmak zorunda kaldığı belirmişti.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu imzalı kulis habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nebati’ye bu kez de “konuşma uyarısı” geldi. Nebati’nin daha önce kamuoyuna yaptığı “Gözlerime bakar mısınız, ne görüyorsunuz?” şeklindeki açıklamaların kamuoyunda da “çokça tartışıldığı ve iktidara olan güveni de zedelediği” dillendirilirken bu nedenle Erdoğan’ın Nebati’ye, “Açıklamaların her biri tartışma yaratıyor” diyerek “tepki gösterdiği” de kaydedildi. Kabine toplantısı sonrası, Bakan Nebati’nin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarla ilgili “bir değerlendirmede bulunmaması” da dikkat çekti.

Politika