İddia: Başak Demirtaş aday... DEM parti, CHP'nin İzmir'deki tutumu nedeniyle aday çıkarmaya karar verdi

İddia: Başak Demirtaş aday... DEM parti, CHP'nin İzmir'deki tutumu nedeniyle aday çıkarmaya karar verdi
Yerel seçimlere kısa bir zaman kaldı. Kulisler de hareketli. Uzun süredir İstanbul'u masaya yatıran DEM Parti'nin kararını verdiği ifade ediliyor. Başak Demirtaş ile seçimlere girecek olan DEM Parti'nin bu kararında CHP'nin İzmir'deki tutumun etkili olduğu ifade ediliyor.

DEM Parti, "İstanbul'da kent uzlaşısına gidecek mi, aday çıkaracak mı, Başak Demirtaş aday olacak mı" soruları yavaş yavaş netleşiyor... DEM Parti kulisleri İstanbul için Demirtaş'ı gösterme eğiliminde. Demirtaş ile eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, İstanbul için aday olacak.

Kulis Bilgisini İsmail Saymaz yazdı. "Tunç Soyer yerine Cemil Tugay’ın tercih edilmesi, DEM’in İzmir’de aday çıkarmama kararını değiştirdi" diye yazan Saymaz yazısında şu ifadelere yer verdi.

"Ankara'da DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Antalya'da Kemal Bülbül ve Bolu'da Veli Saçılık isimleri netleşti. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği'nin eski başkanıydı. Saçılık ise sosyalist kimliğiyle biliniyor.

Tunç Soyer yerine Cemil Tugay'ın tercih edilmesi, DEM'in İzmir'de aday çıkarmama kararını değiştirdi. Bir DEM Partili yetkili 'İzmir'de aday çıkarmayı tartışmıyorduk. Tugay'a bir tepkimiz olmamakla beraber örgütümüzde Soyer'in gösterilmemesine eleştiriler var' diyor.

Aynı şekilde, seçime girme kararı alınan Adana, Balıkesir ve Bursa'da da adaylar belirleniyor. DEM Parti, yalnızca Mersin'de CHP'li Vahap Seçer'i destekleyecek."

Saymaz Ankara için de Meral Danış Beştaş'ın adaylığının netleştiğini yazdı.

Öte yandan DEM Parti'nin bu hafta kararını vermesi ve adayları açıklaması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Gündem