İddia: HTŞ Afrin'de üç köyü daha ele geçirdi

İddia: HTŞ Afrin'de üç köyü daha ele geçirdi
El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra Cephesi'nden 'dönüşen' Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) örgütünün, Afrin'de üç köyün daha kontrolünü ele geçirdiği öne sürüldü.

Suriye'de El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ - eski el Nusra) örgütünün, Türkiye destekli Feylak el Şam örgütünün Afrin'de kontrol ettiği üç köyü daha ele geçirdiği belirtiliyor. Erbil merkezli Rûdaw sitesinin haberine göre HTŞ dün, Afrin'in Basûfan, Fafertin ve Kibeşin köylerini ele geçirdi.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) çatısı altındaki gruplardan biri olan Feylak el Şam örgütünün bu üç köyden çekildiği belirtildi. Rudaw'a göre, Türkiye destekli silahlı isyancılara mensup nazı kaynaklar, HTŞ'nin Basûfan köyünde kontrol noktaları kurduğunu aktardı.

Suriye'de Türkiye destekli gruplar arasında geçtiğimiz hafta çıkan çatışmalarda en az sekiz kişi ölmüştü. Ölenler arasında, iki yaşındaki Kamer Ahmed Rıdvan isimli bir çocuğun da bulunduğu belirtilmişti.

HTŞ'nin de ise çatışmalardan faydalanarak, cumartesi ve pazar günü Afrin'in güneybatısında birçok köyün kontrolünü ele geçirdiği haberleri gelmişti. SMO çatısı altındaki grupların Türkiye'nin arabuluculuğu ile uzlaştığı ve mevzilerine çekildiği aktarılmıştı. (Kısa Dalga)

Dünya