'İkinci el konut kampanyası'ndan detaylar: Kredilerin önü açılacak

'İkinci el konut kampanyası'ndan detaylar: Kredilerin önü açılacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut kampanyasından detayları açıkladı.

Hükümetin yeni konutlar için duyurduğu kampanyaların ardından ikinci el konuta yönelik de bir kampanya geleceği beklentisi oluştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen haftaki açıklamasında ikinci el konut almak isteyenler için de kampanya yapılacağını söylemişti.

Kurum, bugünkü açıklamasında önceliklerinin bir taraftan ilk evini alacak vatandaşların ev sahibi olması, diğer taraftan da yeni konut arzını ve istihdamı-üretimi artırmak olduğunu ifade etti.

Bakan, bunların hepsini eş zamanlı olarak yürütmek istediklerini belirterek "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız. Ama henüz şu aşamada somutlaşmış bir çalışma yok" dedi.

Krediye erişimde düzenleme olabilir

Kurum, ikini el kampanyasıyla ilgili kısa vadede bir şey beklenmemesi gerektiğini belirterek alt ve orta gelirlilerle ilgili finansman ve kira sınırı projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti.

Bakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani ikinci el konutları biz ilk evini alacaklara uygulayacağımız destekleri uygulayamayacağız. Ama önü açılacak mı, açılacak. Ama oradaki bir kampanya veya bir kredi faiz desteği, işte Hazine’nin desteği, yüklenicilerin desteğiyle olacak bir iş değil. Çünkü orada yüklenici yok bir. Öbür tarafta üretimi artıralım istiyoruz, garanti altına alalım istiyoruz. Dolayısıyla onlara kredi almalarının önü açılmış olacak. Şu an alamıyorlar. Sorunları o aslında. Sonuç olarak zaman içerisinde ikinci elde de destek olmak için çalışmalar yapacağız."

Kurum, orta gelirlilere yönelik kampanyanın açıklanmasının ardından ev fiyatlarının artışının takip edildiğini, fiyatların takip edildiğini kaydetti.

Kurum, "Yani bu ay sattığı konutun veya bir hafta önce sattığı konutun fiyatı neyse, o fiyat doğrultusunda kampanyaya dahil olacak" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem