İkizköylüler zeytinlikleri için Ankara’ya gidiyor

İkizköylüler zeytinlikleri için Ankara’ya gidiyor
İkizköy Çevre Komitesi, zeytinliklerin madenciliğe açılması kanun teklifine karşı Ankara’ya giderek, komisyon toplantısına katılmak için başvuru yapacak.

AKP’nin hazırladığı ve zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerinin önünü açan kanun teklifi, yarın (14 Aralık) Meclis komisyonuna geliyor.

Torba kanun teklifine göre, zeytinlik alanlar madencilik faaliyeti için yok edilecek. Bir zeytinlik alan madenciliğe açıldıktan sonra, Enerji Bakanlığı, aynı il veya ilçeye öncelik verilmek suretiyle eş değer büyüklükte bir alanı zeytin bahçesi olarak tesis edecek.

Torba kanun ile ayrıca özelleştirilen limanların sözleşme süresi 49 yıla çıkarılıyor.

"Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" yarın Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülecek.

“İzin vermeyeceğiz”

Yaşam savunucuları ise komisyon toplantısına katılmak için Ankara’ya gidecek.

İkizköy Çevre Komitesi, yaptığı açıklamada, toplantıya katılmak için komisyona başvuru yapacaklarını bildirdi.

Tüm yaşam ve hak savunucularını TBMM Dikmen kapısı önünde buluşmaya çağıran Komite, “83 senedir kanunun koruduğu zeytinlikler, yıllardır madenciliğe açılmaya çalışılsa da biz çiftçiler, köylüler, asıl söz sahibi olan halk olarak buna izin vermeyeceğiz. 20 yılda 10 kez değil, binlerce kez zeytin kanunu delmeye de çalışsanız, bu millet zeytinlerine kıydırtmayacak” dedi. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem