İl Seçim Kurulu: DEM İstanbul'da seçime girecek

İl Seçim Kurulu: DEM İstanbul'da seçime girecek
İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu zamanında yaptığını ve partinin başvurusunun kabul edildiğini açıkladı.

DEM Parti'nin İstanbul'da başvuruyu geciktirdiği ve aday gösteremeyeceği iddialarının yarattığı belirsizlik bitti.

DEM Pati İstanbul İl Seçim Kurulu'nun kararını paylaştı.

Kurul, DEM Parti'nin İstanbul adayları için başvurusunu, başvuru süresi dolmadan 5 dakika önce, saat 16:55'te verdiğini, işlemlerin 17:14'te tamamlandığını ve aday listesinin teslim alındığına dair evrakın DEM parti avukatlarına teslim edildiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Saat 17.00’a kadar YSK’ya başvuru yapması gereken partinin evrakları yetiştiremediği ve başvurunun saat 17:00'dan sonra yapılması nedeni ile seçim kurulu tarafından kabul edilmeyerek, DEM Parti'nin İBB'den aday çıkaramayacağı ileri sürülmüştü.

İddilara ilişkin DEM Parti'nin resmi X hesabından yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" demişti.

Partinin bu açıklamasının ardından iddialar sürmüş ve Halk TV DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin, geç başvuru konusunda bir kaza olduğunu, konuya ilişkin İstanbul İl Seçim Kurulu ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdiğini aktarmıştı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise KRT TV'de iddilara ilişkin "Spekülasyonlar yapılıyor. Ben de yayına gelmeden arkadaşlarımızla görüştüm. Hem Merkezi Seçim Komisyonunda'daki yetkililerle hem de İstanbul'daki arkadaşlarla görüştüm, hiçbir problem yok. Biz başvurularımızı yaptık, aday listelerimizi verdik. Yani bu konuda kafasında en ufak şüphesi olanlar seçim kurulunu vereceği kararı bekleyebilirler" demişti.

DEM Parti'nin İstanbul adayları Meral Danış Beşta ile Murat Çepni ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve aday olduklarını duyurmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem