İlkay Akkaya'nın konserinin yasaklanmasını 'ülkü ocakları' istemiş

İlkay Akkaya'nın konserinin yasaklanmasını 'ülkü ocakları' istemiş
Sanatçı İlkay Akkaya, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 31 Ekim'de vermeyi planladığı konserinin, Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın isteği üzerine yasaklandığını açıkladı.

Geçen yıl çok sayıda konser ve etkinlik çeşitli gerekçelerle yasaklanmıştı. Konserleri yasaklanan isimlerden biri de İlkay Akkaya’ydı. Son olarak 31 Ekim'de Bursa'da vereceği konser Nilüfer Kaymakamlığı tarafından engellenmişti. İlkay Akkaya bu yasağın gerekçesini Twitter hesabından duyurdu.

İlkay Akkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, konserinin yasaklanmasının sebebinin Ülkü Ocakları tarafından Bursa Valiliği’ne yazılan dilekçe olduğunu aktardı. Akkaya konserinin yasaklanmasına, "Bu, dilekçeye istinaden konser yasaklamak nasıl da zavallı bir durum" diyerek tepki gösterdi.

Akkaya’nın paylaşımında yer alan, ‘Ülkü Ocakları Başkanlığı’ ismiyle Bursa Valiliği'ne sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak Nilüfer İlçemizde 31.10.2022 tarihinde düzenlenecek sözde sanatçı İlkay Akkaya'nın konserinin iptalini talep ediyoruz. Adı anılan bu sanatçı terör örgütünün propagandasını yapmakta, terör örgütü liderinin fotoğrafının altında poz vermekte, öldürülen terör örgütü mensuplarının resimlerini paylaşarak anmaktadır. Ceyhan ilçesinde gerçekleşecek konseri, Mardin ve Mersin konserleri ilgili kaymakamlık ve valilik tarafından iptal edilmiştir." (Kısa Dalga)

Gündem