İmamoğlu: Bu yolculukta önümüzdeki taşları temizleyelim, ayağımıza taş değmesin

İmamoğlu: Bu yolculukta önümüzdeki taşları temizleyelim, ayağımıza taş değmesin
CHP İstanbul İl Kongresi'nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce yerel yönetimleri, 2028'de de Cumhurbaşkanlığını kazanacaklarını belirterek, "Hedefimiz budur. Taşları temizleyelim, yola çıkalım, yolumuz açık olsun yolumuz iktidar olsun" dedi.

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Kongrede İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuştu.

İmamoğlu’nun konuşması boyunca sık sık “Her şey çok güzel olacak”, “Gençlik seninle, durma ilerle” ve “Ekrem Başkan” sloganları atılırken “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sesleri de yükseldi.

İl başkanı olmak için yarışan Cemal Canpolat ile Özgür Çelik’e başarılar dileyerek konuşmasına başlayan İmamoğlu, bu yıl Cumhuriyetin ve CHP'nin 100. yılının kutlandığını belirtti.

İmamoğlu, "Elbette daha güçlü, daha mutlu, daha gururlu yaşamak isterdik, ama başaracağız, başaracağız, başaracağız asla vazgeçmeyeceğiz. Hepimizin asli görevi, dünya tarihinin en müstesna başarılarından birine imza atmış olan partimizin tarihi rolünü hatırlayarak yenilenmesi ve güçlenmesi için çalışmaktır" dedi.

2019'da yenilenen İstanbul seçimlerini hatırlatan İmamoğlu, "Bizler Türkiye demokrasi tarihinin en büyük mücadelesini vererek 806 bin oy farkı ile hep birlikte yeniden kazandık" dedi.

Başkanı olduğu büyükşehir belediyesinin faaliyetlerini anlatan İmamoğlu, "Siyaset aile mesleği değildir kendini adama işidir. 4,5 yılda 5 bin öğrenciye yurt yapan anlayış İstanbul'da 25 yıl iktidar olsa neler yapar neler" diye konuştu.

"Konuşmamız gerekenler var"

"Parti olarak elbette konuşmamız gerekenler var" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Pek çok vatandaşımız tarafından uzunca bir süredir iktidar olma ve ülkeyi yönetme hevesinden, kararlılığına ne yazık ki karşılık veremeyen bir parti olarak görülüyoruz. Her birimiz kurucu genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her şartta mücadele eden, hedefe ulaşmak için sürekli yeni yollar arayan, icraatçı, projeci ve tutkulu vatan sevgisini aynı yoğunlukta taşımak, aynı enerjiyi sergilemek zorundayız. Bu ülkenin geleceği ve bu aziz halkın refahı için, içine düştüğümüz bu zor durumdan bir an önce kurtulmak zorundayız. Parti yönetimine yönelik eleştirileri bir saldırı olarak yorumlamanın asla doğru olmadığını düşünüyorum. Parti içi demokrasiyi, bölünme ve parçalanma riskiymiş gibi göstermenin asla doğru olmadığını düşünüyorum. Parti içinde sanki ötekiler ve düşmanlar varmış gibi davranmanın ve propagandanın asla yeri yoktur. Bunlar bize yakışan veya bize fayda sağlayacak şeyler değildir. Bunlar bizim mücadele ettiğimiz yaklaşımlardır.

"Birilerini işaret edip, düşmanlaştırmaya çalışanlar, CHP'nin 100 yıllık mücadelesine kötülük yaparlar. Parti hukukuna uygun olarak, şeffaf bir biçimde bu partiye üye olmuş, görev üstlenmiş ve mücadele etmiş herkese bu partide yer vardır. Farklılıklara saygı göstererek bir arada yaşama ve çalışma kültürünü önce partimizde sergileyerek halkımıza örnek olmalıyız.

"Bu millet, CHP'den iktidar olmasını istiyor"

"Hayatım boyunca defalarca gerçekleştiğini gördüğüm bir sırrı sizinle paylaşmak istiyorum. Bu millet Türkiye'yi zenginleştirecek, güçlü ve adil bir Türkiye'yi inşa edecek bir seçeneği gördüğünde, tereddüt etmeden iktidara taşır. İşte bu millet, CHP'den iktidar olmasını istiyor. İşte bizlerin görmezden gelemeyeceği ulusal ihtiyaç budur. Bununla birlikte iki görev daha veriyor. Birincisi; sıçrayarak kalkınma devrimini gerçekleştirme ve ülkemizi zenginleştirme görevidir. İkincisiyse; zenginliğimizi adil paylaşacağımız çoğulcu bir demokrasi ve sosyal bir devleti inşa etme görevidir. Bunu yaratmanın yolu ülkenin tüm vatanseverlerini birleştiren yeni, kapsayıcı ve güçlü bir vizyonun hikâyesini yazmaktır. Türkiye'nin ikinci yüzyılına girerken değişmeye ve bunun için yeni bir hikayeye ihtiyacı var. Bunun için CHP'yi seçimlerden sonra kaybeden ve üzüntüden başı öne eğik üyelerinin olduğu bir parti olmaktan çıkarıp sürekli kazanan ve halkçı politikalar uygulayan devrimci parti yapmamız şarttır."

"Taşları temizleyelim, yola çıkalım"

"Partimizi yenilerken birilerini dışlayan anlayış bizim anlayışımız olmaz. Buradan birleşerek, güçlenerek çıkacağız" diyen İmamoğlu, önce yerel yönetimleri, 2028'de de Cumhurbaşkanlığını kazanacaklarını söyledi.

İmamoğlu, "Hedefimiz budur. Bu yolculukta önümüzdeki taşları temizleyin. Ayağımıza taş değmesin. Taşları temizleyelim, yola çıkalım, yolumuz açık olsun yolumuz iktidar olsun" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika