İmamoğlu davasında saatler 16:00'ya kuruldu: Mahkeme savunma için ek süre vermedi

İmamoğlu davasında saatler 16:00'ya kuruldu: Mahkeme savunma için ek süre vermedi
İBB Başkanı İmamoğlu’nun, “YSK üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davada tanık olarak dinlenen Murat Ongun ve Necati Özkan, sözlerin muhatabının İçişleri Bakanı Soylu olduğunu söylediler.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davada saatler 16:00'ye kuruldu. Mahkeme, İmamoğlu'nun avukatlarının savunma hazırlamak için "makul süre" talebini kabul etmedi. Savcı siyasi hapis ve siyasi yasak mütalaasını yineledi.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın duruşmasında ilk olarak İBB eski Basın Sözcüsü Murat Ongun ile İmamoğlu'nun siyasi danışmanı Necati Özkan tanık olarak dinlendi. Ongun şunları söyledi:

"Olayın olduğu gün sayın başkanla birlikteydik. Basın danışmanlığını yaptığım için basınla ilgili işleri ben organize ediyorum. O sabah, sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Ekrem İmamoğlu'na 'ahmak' dediği mesajı geldi. İmamoğlu'nun bu konu hakkında konuşmak isteyip istemediğini sordum. Sayın başkan da 'bu çok yakışıksız bir ifade, buna yanıt verelim' dedi. Ben de gazeteci arkadaşları davet ettim. Onlar da sordukları soruda da İçişleri Bakanı'nı işaret ederek sordular. Sayın başkan da 'Adama bakarım adam mı diye' şeklinde başlayan açıklamayı yaptı. Toplantı sonunda kendisine sayın başkana çok mu ağır konuştunuz’ dedim. O da 'Az bile konuştum' dedi."

"Gazeteler de 'Soylu'ya cevap' diye yazdı"

Daha sonra tanıklık beyanları alınan İmamoğlu'nun siyasi danışmanı Necati Özkan da şöyle konuştu:

“İçişleri Bakanı'nın yakışıksız ifadeler taşıyan o açıklamasından haberdar olduk. Arkadaşımız Murat Ongun bu ifadelere cevap verip vermeyeceğini sordu. Soylu’nun ağır eleştirisine cevap vermemesi düşünülemezdi. Toplantının çıkışında gazeteciler doğrudan 'Süleyman Soylu sizin için bu ifadelerde bulundu, cevap vermek ister misiniz' diye sordu. Ekrem bey de soruyu cevapladı. Zaten ertesi gün bütün gazetelerde bütün başlıklar 'Ekrem İmamoğlu Soylu’ya cevap verdi' şeklinde oldu. Biz bu dava nasıl oldu anlamadık. Anlattığım süreç içerisinde tek bir kez bile YSK veya üyelerinin konusu dahi geçmedi."

Mahkeme, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tanık olarak dinlenmesi talebini reddetti. Duruşmanın öğleden önceki bölümünün sonunda savcı İmamoğlu hakkındaki hapis cezası ve siyasi yasak istemlerini içeren mütalaasını tekrarladı.

Savcının sözlerinin ardından İmamoğlu'nun avukatları esasa ilişkin savunmalarını sunmak için makul süre isteyerek duruşmanın bir başka güne bırakılmasını talep ettiler.

Mahkeme, mütalaa için istenen ek süre talebini, "geçen süre içerisinde zaman olduğunu" belirterek reddetti. Sanık avukatları makul süre talebinin yerinde görülerek savunmalarının hazırlamaları için duruşmaya saat 16.00'ya kadar ara verdi. (ANKA)

İlgili Haberler
Gündem