İmamoğlu davasında üç hukukçudan mütalaa: Hakaret suçu yok

İmamoğlu davasında üç hukukçudan mütalaa: Hakaret suçu yok
Hukuk fakültelerinin üç önemli isminin hazırladığı mütalaada, İmamoğlu’nun sözlerinde hakaret suçu olmadığı ifade edildi. Yargılama süreci de eleştirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, “YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis ve “siyasi yasak” talebiyle yargılanmasına bugün devam edilecek.


İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada “Geçen duruşmada tanıklarımız dinlenmedi, mütalaamız dikkate alınmadı. Hâkim ceza vermek eğiliminde olduğunu gösterdi” demişti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun üç hukukçuya hazırlattığı mütalaanın detaylarını yazdı. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, üniversitelerin hukuk fakültelerine bilimsel görüş için başvurdu.

Dekanlıkların görevlendirmesiyle, hukuk dünyasının yakından tanıdığı ve pek çok kanunun hazırlanmasında katkısı olan üç profesör, bir rapor hazırladı.

İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adem Sözüer, Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. İzzet Özgenç’in hazırladığı mütalaada şu sonuca varıldı: “Ekrem İmamoğlu’nun dava konusu sözleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde, seçimlerin iptaline yönelik eleştiri niteliğinde olduğu, iptal kararı veren veya verdirenleri küçük düşürmeye, toplumdaki saygınlıklarını rencide etmeye matuf olmadığı açıkça görüldüğü, bu nedenle dava konusu olayda hakaret suçunun unsurları itibarıyla oluşmadığı kanaatindeyiz.”

İlgili Haberler
Gündem