İmamoğlu, saat 16:00’da 'herkesi' Saraçhane’ye çağırdı, Akşener, 'yola çıktım, görüşürüz' dedi

İmamoğlu, saat 16:00’da 'herkesi' Saraçhane’ye çağırdı, Akşener, 'yola çıktım, görüşürüz' dedi
Hakkındaki davada son aşamaya gelinen İBB Başkanı İmamoğlu, “Karar ne olursa olsun herkesi saat 16:00’da Saraçhane’ye davet ediyorum” dedi. İmamoğlu'nun çağrısının hemen ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Yola çıktım, görüşürüz" açıklaması yaptı.

“YSK üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı dava bugün saat 16:00’ya ertelenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Karar ne olursa olsun, herkesi saat 16:00’da Saraçhane’ye davet ediyorum” açıklaması yaptı. İmamoğlu'nun çağrısının hemen ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yola çıktım, görüşürüz" açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın duruşmasına saat 16.00’a kadar ara verildi. İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.”

Kaftancıoğlu: Ahmakça bir dava

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Kartal’daki Neyzen Tevfik Meydanı’nda bekleyen partililere seslendi. Kaftancıoğlu, “Zaten biliyorsunuz; ne kadar ahmakça bir dava olduğunu söylemeye gerek yok” dedi.

İddiaların defalarca çürütüldüğünü söyleyen Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: “Biz, bugün 4’te mahkemede olurken, bütün İstanbulluları, mahkeme başladığı saatten itibaren Ekrem Başkan’ımız Saraçhane’de bekliyor. Biz de burada milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla davanın kararı çıkar çıkmaz sizlerin yanına geleceğiz. Hep buradayız, hep adaletin yanındayız ve Genel Başkan’ımızın sürekli ifade ettiği gibi; bu ülkeye, 85 milyon adına yeniden adaleti hep birlikte getireceğiz. Hepinizi kocaman kucaklıyorum. İnancınıza, desteğinize, mücadelemize sağlık diyorum.”

Akşener: Yola çıktım geliyorum

İmamoğlu'nun çağrısının hemen ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'na destek için Ankara'dan yola çıktığını duyurdu.

Akşener paylaşımında, "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" ifadesini kullandı.

Babacan'dan destek

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak İmamoğlu’na destek verdi.

Babacan, “Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz” dedi.

Gündem