İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O 'yeniden İstanbul' başlığı 31 Mart'ta atıldı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: O 'yeniden İstanbul' başlığı 31 Mart'ta atıldı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın "Yeniden İstanbul" açıklamasıyla ilgili "5 yıl geriden geliyor. Bizi izlemeye devam etsinler" dedi.

Beyoğlu'nda Zafer Toprak Kütüphanesi Cumhuriyet Tarihi Araştırma Merkezi tanıtım toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında yerel seçimlere dair "Yeniden İstanbul" açıklaması sorulan İmamoğlu, "5 yıl geriden geliyor. O yeniden İstanbul, İstanbul'un yenilenmesi, güçlenmesi, iyileşmesi, güzelleşmesi başlığı 2019'un 31 Mart'ında atıldı. O yolculuk devam ediyor. Bizi izlemeye devam etsinler" dedi.

İmamoğlu, "İhaleye fesat karıştırma" iddiasıyla açılan dava hakkında ise şu yorumu yaptı:

"O süreçleri hukukçularımız takip ediyorlar. Bugüne kadar çokça dava girişimi, araştırma, soruşturma girişimi yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 10 binlerce çalışanına terörist yakıştırmaları neler görmedik ki... Hala böyle işler devam ediyor. Bu bahsettiğiniz dosyalar bile birkaç kez karıştırılıp karıştırılıp soruşturmaya gerek olmadığı diye raporların çıktığı bir şeyde tekrar tekrar şu anda görevde olmayan bir bakanın döneminde zorla ilçeye yönlendirilip açılmak için ellerinden gelen gayretle bir davaya dönüştürme çabasının sonucu. Umuyorum hak yerini bulacaktır. Adalete güveniyoruz."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Gençler unutmayın bugün bir başlık atıyorum; Yeniden İstanbul... Bizim kuklalarla ve kuklacılarla işimiz yok. Biz kuklacıyı da parmağında oynatan üst akılla mücadele ediyoruz. Seçim takvimimiz işliyor. 4 ay sonra yapılacak seçimle ilgili çalışmaları kendi önceliklerimize göre yürüteceğiz. Belediye başkan adaylıkları için başvurular sona erdi. Elektronik ortamda illerimizin temayül yoklamalarını yaptık. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP ile görüşmelerimiz ilerliyor" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem