İngiliz basını yazdı: Prens William ve Prens Harry nasıl bir araya geldi?

İngiliz basını yazdı: Prens William ve Prens Harry nasıl bir araya geldi?
İngiltere'de, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün torunları Prens William ile Prens Harry'yi bir araya getirmesi konuşuluyor.

İngiltere'de Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından, torunları William ve Harry'nin ilk kez birraya gelmesi gündem oldu. Galler Prensi William ve eşi Galler Prensesi Kate Middleton ile Sussex Dükü Harry ile eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, kamuoyunun önüne bir yılı aşkın süredir ilk kez birlikte çıktı.

Dörtlü, Windsor Kalesi'nin dışında 2. Elizabeth'i anmak için toplanan halkla selamlaştı, anma noktasına çiçekler koydu.

Harry ile Markle'ın kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat etmesi ve ABD'de aileyi eleştiren röportajlar vermesi sonrasında, iki kardeşin arasının bozulduğu biliniyordu. William'ın, Harry'nin anılarını anlattığı ve 2022 sonlarında yayımlanacak kitabı görmeden önce kardeşiyle birarada görünmek istemediği de iddia ediliyordu. Dolayısıyla gözler, dörtlünün arasının nasıl olduğundaydı...

'DAVETİ SON ANDA İLETTİLER, 45 DAKİKA GECİKME YAŞANDI'

İngiliz basını, iki kardeşin babaları Kral 3. Charles'ın talimatıyla, babaannelerinin cenazesi için biraraya geldiğini yazdı. Daily Mail gazetesine konuşan kraliyet kaynakları, bunun Kral 3. Charles'ın istediği olduğunu, William'ın da ailenin birlik içinde olduğuna dair bir görüntü vermeyi tercih ettiğini ama davetini en son anda ilettiğini yazdı.

Times gazetesi, uzun süre karşılıklı görüşmeler yapıldığını, bu nedenle dörtlünün Windsor Kalesi'ne gelmesinin 45 dakika geciktiğini yazdı. Harry ile William'a yakın bir kaynak ise davetin en son anda geldiğini söyledi.

'GÖZ TEMASI KURMADILAR'

Daily Mail gazetesi ise iki ailenin birarada görüntü vermesine rağmen aralarının soğuk göründüğünü vurguladı. Buna göre, bir zamanlar 'şahane dörtlü' olarak anılan iki aile Windsor Kalesi'ne birlikte geldi ve birlikte ayrıldı ama etkinlik boyunca birbirlerinden uzak durdu. Prens William ve Kate Middleton'ın, Prens Harry ve Meghan Markle'dan uzak durduğu, taraflar arasında göz teması yaşanmadığı da belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya