İngiltere ve Fransa rekor sıcaklara hazırlanıyor

İngiltere ve Fransa rekor sıcaklara hazırlanıyor
İngiltere bugün, tarihinin en sıcak gününü yaşamaya hazırlanıyor. Fransa'da ise geçen haftadan beri devam eden sıcak hava dalgasının bugün zirve yapması bekleniyor.

Avrupa'yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası devam ediyor. Özellikle Akdeniz kıyısındaki ülkelerde yangın tehlikesi devam ederken, İngiltere tarihinin en sıcak gününe hazırlanıyor. Fransa'da bugün rekor sıcaklıklar bekleniyor.

İNGİLTERE'DE ULAŞIM VE EĞİTİME SICAK AYARI

İngiltere tarihinde sıcaklığın ilk kez 40 derecenin üzerine çıkması beklenirken, hükümetin acil durum ilan etmesi üzerine birçok önlem alındı. Başta Londra olmak üzere birçok kentte halkı aşırı sıcaklarda evde oturmaya teşvik etmek için tren ve metro seferleri azaltıldı. Hazırda bekletilen ambulans sayısının artırıldığı belirtilirken, bugün bazı okullar da normalden erken kapanacak.

'ZORLU BİR 48 SAAT VAR'

İngiltere'de bugüne dek bilinen en yüksek sıcaklık 2019 yılında, Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi'nde 38.7 derece olarak ölçülmüştü. Tahminlere göre bugün 40 derecenin üzeri görülebilir. Hükümetin koordinasyon sorumlularından Kit Malthouse da, BBC'ye yaptığı açıklamada "Önümüzde zorlu bir 48 saat var" dedi.

'FRANSA'DA ZİRVE BUGÜN'

Fransa'da ise geçtiğimiz haftadan beri yangınlara sebep olan sıcak hava dalgasının zirve yapması bekleniyor. 15 bölgede alarm verilirken, Meteoroloji İdaresi'nden yapılan açıklamada, "Sıcak hava dalgasının zirvesi pazartesi günü bekleniyor" denildi. Ülkenin batısındaki Atlantik kıyısında bulunan bazı noktalarda sıcaklıkların 40-42 derecelerin de üzerine çıkabileceği belirtildi. Kurum, "Bugün Fransa'da kayıtlara geçen en sıcak gün olabilir" dedi.

Fransa'nın Atlantik kıyısındaki yangınlar ise 14 bin hektarlık bir alana yayıldı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin bölgeye üç yangın söndürme uçağı gönderildiğini açıklarken, bir dizi bölgeye bugün yangın uyarısı yapıldı. (Kısa Dalga)

Dünya