İngiltere'nin yeni başbakanı Truss'tan ilk resmi konuşma: 3 sorunu çözme vaadi

İngiltere'nin yeni başbakanı Truss'tan ilk resmi konuşma: 3 sorunu çözme vaadi
İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss, vergiler, enerji krizi ve sağlık hizmetlerine odaklanan 3 önceliği takip edeceği sözünü verdi.

İngiltere'de Muhafazakâr Parti içindeki liderlik yarışını kazanan Dışişleri Bakanı Liz Truss, ilk resmi konuşmasında İngiltere'nin sorunlarıyla mücadele edeceğini söyledi.

"HERKESİN ÖZLEM DUYDUĞU BİR ULUS"

Başbakanlık Konutu önünde ilk kez basının karşısına çıkan Truss, ülkenin enerji krizi, ekonomi ve sağlık sistemindeki sorunlarına öncelikle el atacağını ifade etti.

Kraliçe 2. Elizabeth’in resmen kendisini başbakan tayin etmesinin ardından konuşan Truss, ekonomik kalkınma hızını artırma sözünü verirken, ülkesini herkesin "özlem duyduğu bir ulus” haline getirme vaadinde bulundu.

euronews'in haberine göre, Ukrayna savaşı ve Covid-19 salgının getirdiği olumsuzlukların da farkında olduğunu ifade eden Truss, "Karşılaştığımız zorluklar bizi yıldırmamalı, Fırtına ne kadar güçlü olursa olsun, İngiliz halkının daha güçlü olduğunu biliyorum"'' dedi.

İstihdamı artırmak için yatırımlara ağırlık vereceğini ifade eden İngiltere Başbakanı, ekonomiyi canlandırmak için yeni getireceği reformlarla vergileri düşürme vaadinde bulundu.

İngiltere, yüzde 10’a çıkan enflasyon oranıyla son yıllardaki en yüksek hayat pahalılığı oranıyla boğuşuyor.

Yüksek enerji faturaları gerek hane halkı gerek iş dünyasını son dönemde en fazla rahatsız eden konuların başında geliyor.

Dünya