Irak'tan Türkiye'ye nota: Askerlerinizi çekin

Irak'tan Türkiye'ye nota: Askerlerinizi çekin
Irak Dışişleri Bakanlığı, Pençe-Kilit harekâtı nedeniyle Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney'e nota verdi. Bakanlık açıklamasında, Türkiye'ye askerlerini çekme çağrısı yapıldı.

Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde yeni başlattığı Pençe-Kilit harekâtına Irak'tan tepki dinmiyor. Son olarak, Irak Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney'i çağırarak nota verdiği açıklandı.

Irak Dışişleri'nin açıklamasında, Güney'e 'sert' bir nota verildiği, Ankara'ya bölgeden çekilme ve 'provokatif eylemlerden ve kabul edilemez ihlallerden kaçınma' çağrısı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Irak'ın bu tür düşmanca ve tek taraflı olan, Irak hükümetiyle koordineli şekilde gerçekleşmeyen eylemlere karşı gerekli ve uygun önlemleri alma konusunda yasal hakkı vardır" denildi.

Türkiye'nin Irak'ın Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK hedeflerinin vurulacağı gerekçesiyle başlattığı operasyon Irak'ta merkezi hükümetin, Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in ve Şii lider Mukteda Sadr'ın tepkisini çekmişti. (Kısa Dalga)

Dünya