İran devlet televizyonu doğruladı: Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti

İran devlet televizyonu doğruladı: Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti
İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın 19 Mayıs'ta yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybettiğini doğruladı.

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da içinde bulunduğu helikopterin enkaz noktasına ulaşıldığını, enkazda yaşam belirtisi olmadığını duyurdu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İran devlet televizyonu, daha sonra paylaştığı haberinde Cumhurbaşkanı Reisi ve Bakan Abdullahiyan'ın yaşamını yitirdiğini doğruladı.

İran devlet basınına yansıyan haberlerde Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazında yaşam belirtisi olmadığı kaydedilmişti. Arama-kurtarma timlerinin olay yerine doğru hareket ettikleri belirtilmişti. Ardından, İran'ın Mehr haber ajansı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın kazada hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

Reuters'a konuşan, konunun hassasiyeti dolayısıyla ismini vermek istemeyen İranlı üst düzey bir yetkili de pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Reisi ve Bakan Abdullahiyan'ın düşen helikopterde yaşamını yitirdiğini söylemişti. (Kısa Dalga)

Dünya