İran: Suriye'de ABD'nin vurduğu hedeflerle ilgimiz yok

İran: Suriye'de ABD'nin vurduğu hedeflerle ilgimiz yok
İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'deki hava saldırısını 'egemenlik ihlali' olarak nitelerken, vurulan hedeflerin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını duyurdu.

İran hükümeti, ABD'nin Suriye'de İran Devrim Muhafızları'yla bağlantılı gruplara ait tesisleri vurduğuna dair açıklamasını yalanladı. İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin hava saldırısını 'egemenlik ihlali' olarak nitelediği açıklamasında vurulan hedeflerin kendileriyle bir bağlantısı olmadığını belirtti.

İran Dışişleri Sözcüsü Nasır Kenan, "ABD'nin Suriye'nin altyapısına ve halkına yönelik saldırısı Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Hedef alınan yerlerin İslam Cumhuriyeti ile hiçbir bağlantısı yoktur" dedi.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Suriye'nin Deyrül Zor vilayetinde İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı grupların kullandığı tesislerin havadan vurulduğu belirtilmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "saldırının Suriye'deki Amerikan askerlerini İran destekli gruplardan korumak için düzenlendiği" belirtilmişti.

Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın onay verdiği saldırıların "ölümleri ve gerilimin tırmanma riskini riskini azaltacak şekilde orantılı" olduğu savunulmuştu.

ABD'nin saldırısının, İran'la nükleer anlaşmada yeni bir uzlaşma sinyallerinin verildiği gün düzenlenmesi dikkat çekmişti. (Kısa Dalga)

Dünya