Suriye Dışişleri Bakanı: İlişkilerin eski haline dönmesi için Türk işgalinin bitmesi gerekiyor

Suriye Dışişleri Bakanı: İlişkilerin eski haline dönmesi için Türk işgalinin bitmesi gerekiyor
Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Ankara ve Şam ilişkilerinin yeniden kurulabilmesi için "Biz herhangi bir şart koşmayacağız, ancak ilişkilerin savaşın başlangıcından önceki haline dönmesi için Suriye topraklarında Türk işgalinin bitmesi gerekiyor” açıklaması yaptı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Sputnik'in haberine göre, Bakan Mikdad, Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Türkiye’nin Suriye'den çekilmesi gerektiğini söyledi.

Mikdad, şöyle konuştu:

"Türk askerlerinin Suriye'den çekilmesi için harcanacak çabalar, Suriye'deki durumu istikrara kavuşturmanın tek yoludur. Biz herhangi bir şart koşmayacağız, ancak ilişkilerin savaşın başlangıcından önceki haline dönmesi için Suriye topraklarında Türk işgalinin bitmesi gerekiyor.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye ile görüşmeler için ön şartları olmadığını söylemişti.

Dünya