İran'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

İran'daki saldırıyı IŞİD üstlendi
İran'da dört yıl önce ABD saldırısında hayatını kaybeden Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin anıldığı törende üst üste yaşanan yaşanan patlamaları IŞİD üstlendi. İranlı yetkililer, eylemin sorumlularından "intikam" alınacağını ifade etti.

İran'ın Kirman şehrinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin mezarının bulunduğu şehir mezarlığı yakınlarında 10 dakika arayla iki patlama meydana geldi. Saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi.

Euronews'in haberine göre, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, ülkede 1979 yılında gerçekleşen İslam Devrimi'nden bu yana yaşanan en büyük ve en kanlı saldırının ardından onlarca kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan patlamalar için "intikam" vaadinde bulundu. Hameney, "Kirman'daki terör saldırılarının failleri sert karşılık görecek." dedi.

Ülkenin güneydoğusundaki Kirman kentinde eski DMO komutanı Kasım Süleymani’nin kabrinin bulunduğu mezarlık yakınında gerçekleşen iki ayrı patlamada 95 kişi yaşamını yitirmiş 280 civarında kişi de yaralanmıştı.

"İran ulusunun şeytani ve cani düşmanları bir kez daha trajediye neden oldu ve çok sayıda insan şehit edildi" diyen Hamaney, "Katı yürekli suçlular, Kasım Süleymani'ye saygı duyan insanlara tahammül edemediler." şeklinde konuştu.

Ayrıca Hamaney, "Kasım Süleymani'nin aydınlık yolunun takipçilerinin onların alçaklıklarına ve suçlarına müsamaha göstermeyeceğini bilmelidirler." sözleriyle karşılık verileceğini dile getirdi. (Kısa Dalga)

Dünya