İşhanı kapısı herkes izlerken çalındı: 'Tamire götürüyor' sandılar

İşhanı kapısı herkes izlerken çalındı: 'Tamire götürüyor' sandılar
İstanbul'un Şişli ilçesindeki bir işhanının alüminyum dış kapısı herkesin gözü önünde çalındı. Çevredekiler tamire götürüldüğünü sandı.

Olay, Ergenekon Caddesi'nde 15 Kasım'da saat 18:45 sıralarında meydana geldi. Caddede yürüyen bir kadın ile bir erkek, işhanının önüne gelince durdu.

Kadın gözcülük yaparken, kimliği henüz belirlenemeyen erkek işhanının alüminyum dış kapısının sabit kanadını yerinden sökmeye başladı.

Herkesin gözü önünde rahat tavırlarla kapıyı yerinden çıkaran hırsızlık şüphelisi, daha sonra kapıyı sırtlanarak yoluna devam etti.

Sırtlanıp götürdü

Komşu esnafın tamirci zannettiği kişinin kapıyı sırtlanarak caddede yürüdüğü anlar çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

sisli-kapi1.jpg

İşhanında bulunan Kentim Şişli gazetesinin genel yayın yönetmeni Saime Oğuzhan, hırsızlığı ertesi gün fark ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Geçtiğimiz hafta sabah ofisimize geldiğimizde dış kapımızın yerinde olmadığını gördük. Açıkçası çok şaşırdık. Daha sonra kameralardan gördüğümüz kadarıyla ve buradaki arkadaşların anlattığına göre; saat 19.45 sıralarında bir kadın bir erkek geliyor. Hiçbir şey olmamış gibi kapıyı yerinden söküyor, sırtlayıp gidiyor.

Tamire gitti sanmışlar

Komşular görmüşler ama kapıyı tamire götürüyorlar diye düşündükleri için müdahale etmemişler. Gerçekten çok üzücü; işte ülkenin gelmiş olduğu durum. Burada her gün 50 bine yakın insan yaya olarak geçiyor. Şişli İstanbul'un en merkezi yeri; buradan insanlar evlerine ve iş yerlerine yürüyerek gidiyorlar. İnsanlar evlerine dönerken böyle bir olayı görüyorlar ama ne olup bittiğinin farkında olmadıkları için; tamire mi götürüyorlar kapıyı anlamadılar ve kapı bu şekilde gitmiş oldu." (DHA)

Yaşam