İşkence iddiasını haberleştiren gazeteci Seyhan Avşar'a soruşturma

İşkence iddiasını haberleştiren gazeteci Seyhan Avşar'a soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada gazeteci Seyhan Avşar’a "hakaret" ve "iftara" suçlaması yönetildi.

Hatay'da Ahmet Güreşçi’nin gözaltında yaşamını yitirmesini haberleştiren Halktv.com.tr muhabiri Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca re'sen başlatılan soruşturmada Seyhan Avşar’ın gecikmeye mahal verilmeden ifadesinin alınması istenirken soruşturmanın hakaret ve iftara suçlamasıyla başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturmaya sosyal medya hesabından tepki gösteren Çağdaş Hukukçular Derneği, “Derneğimizin takipçisi olduğu işkence dosyasını haberleştirdiği için gazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldığını öğrendik. Seyhan Avşar'ın yanındayız, savcılar basın emekçileriyle değil işkencecilerle mücadele etmelidir” denildi.

Ne olmuştu?

Hatay’da 12 Şubat’ta hırsızlık ve yağma iddiasıyla evinden gözaltına alınan Sabri Güreşçi ile kardeşi Ahmet Güreşçi, Altınözü Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Aileleri de arkalarından gitti. Bahçede bekleyen aile, akşam saat 19.30 civarında battaniye içerisinde birinin çıkarıldığını fark etti. Hastaneye giden aile, çocuklarının vefat ettiğini öğrendi.

Ahmet Güreşçi’nin yüzünde ve vücudunda ağır darp izleri olduğu belirtilirken, Sabri Güreşçi’nin teşhis ettiği 3 jandarma açığa alınmıştı.

Gündem