İsrail basınından 'darbe' iddiası: Netanyahu korkuyor

İsrail basınından 'darbe' iddiası: Netanyahu korkuyor
İsrail medyası, 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalar nedeniyle halkın büyük tepkisini toplayan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, başkanlığını yaptığı Likud Partisi içinden kendisine darbe yapılmasından endişe duyduğunu yazdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun nabız yoklaması için meclisteki Likud Partisi milletvekilleriyle görüştüğü yerel basında yer alırken; Netanyahu'nun, kendisinin yerine başkasının geçeceğinin konuşulmasından endişe duyduğunu ve partide bu fikirde bir grup bulunmadığından emin olmak istediği bilgisi paylaşıldı.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; İsrail siyasetinde Başbakan'a yöneltilen "Gazze savaşı ve 7 Ekim felaketinin sorumluluğunu üstlenmesi" yönündeki çağrıları hatırlatan yetkili, son günlerde Likud'da Netanyahu'nun görevden alınmasından sonra ne yapılacağına ilişkin gizli bir tartışma yaşandığını vurguladı.

Önde gelen Likud yetkililerinden biri de partinin, Netanyahu'nun yerine başka bir aday çıkarmak suretiyle hükümetten güvenoyunun çekilmesi olasılığını tartıştığına dikkati çekti. (Kısa Dalga)

Dünya