İsrail ordusunun, rehineleri ellerindeki beyaz bayrağa rağmen öldürdüğü ortaya çıktı

İsrail ordusunun, rehineleri ellerindeki beyaz bayrağa rağmen öldürdüğü ortaya çıktı
İsrail ordusu, Gazze’de ‘yanlışlıkla’ öldürüldüğü açıklanan rehinelere ilişkin ayrıntılı bilgi verdi: rehineler beyaz bayrak taşımasına rağmen Hamas'lı zannederek öldürmüşler.

BBC’nin açıklamadan aktardığına göre, İsrail ordusu askerleri 3 Gazzeli rehineyi öldürdü.

Daha sonra ordudan yapılan açıklamada rehinelerin yanlışlıkla öldürüldüğü ifade edildi.

Beyaz bayrak taşımalarına rağmen öldürülmüşler

Bir ordu yetkilisi, İsrail askerlerinden birinin, rehinelerin beyaz bir bez bulunan bir sopa taşıyarak, üstleri çıplak bir şekilde bir binadan çıktıklarını gördüğünü söyledi.

Beyaz bayrak kişilerin silahsız olduğu ve teslimiyet anlamına gelen uluslararası alanda kabul görmüş bir sembol olmasına rağmen, ordu yetkilisi, askerin kendini tehdit altında hissettiğini ve bu kişilerin ‘terörist’ olduğunu düşünerek ateş açtığını belirtti.

İbranice yardım istemiş

İki rehine olay yerinde hayatını kaybetti, diğeri yaralandı ve binaya geri girdi. Yetkili, daha sonra askerlerin İbranice yardım çığlığı duyduğunu ve tabur komutanının derhal ateşkes emri verdiğini ekledi.

Ordu yetkilisi, yaralanan üçüncü rehinenin yardım çığlığı duyulduktan sonra, askerlerin yeniden ateş açtığını ve bu rehinenin de öldüğünü söyledi.

Yetkili, üç rehinenin ‘terk edilmiş veya kaçmış’ olabileceğini kaydetti.

"Angajman kurallarımıza aykırıydı"

İsrailli ordu yetkilisi, “Çok, çok açık bir şekilde konuşacağım. Bu bizim angajman kurallarımıza aykırıydı. Tekrar ediyorum, bu bizim angajman kurallarımıza aykırıydı” dedi.

Olayı ‘çok trajik’ olarak nitelendiren yetkili, ön soruşturmanın ‘en üst düzeyde’ devam ettiğini kaydetti. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Dünya