Kayseri'de İsrail protestosu; Netanyahu'nun maketi idam edildi

Kayseri'de İsrail protestosu; Netanyahu'nun maketi idam edildi
Kayseri'de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Gösteriler sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun maketi idam sehpasında temsili olarak asıldı.

Bozok Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılarına Cumhuriyet Meydanında düzenlediği basın açıklaması ile tepki gösterdi.

"Avrupa alenen destekliyor"

Bozok Kültür ve Yardımlaşma Başkanı Kuddusi Erkılıç, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e saldırıda bulunduğunu hatırlatarak, "Katil İsrail ve ABD yönetimi ile çok iyi bildiğimiz Avrupa ülkelerinin yönetimlerince de alenen desteklenmektedir. Gazze'de insanların üstüne her gün binlerce bomba yağdırılmakta, adeta bir savaş oyunu oynar gibi camiler, kiliseler ve çok daha önemlisi hastaneler bombalanmakta, yaralıları taşıyan ambulanslar vurulmakta, kuvözdeki bebekler, çocuklar ve analar öldürülmekte, insanlar aç-susuz, elektriksiz, yakıtsız ve iletişimsiz bırakılarak, Filistin halkı yok edilmektedir. Bütün bu yapılanlar "insanlık suçudur, katliamdır, savaş suçudur, etnik temizliktir ve soykırımdır." diye konuştu.

"İsrail'in planı Türkiye ve Fırat ile Dicle topraklarıdır"

ABD başta olmak üzere bazı Batılı ülkelerin savaş ve soykırım suçuna ortak olduklarını vurgulayan Erkılıç, "Terör devleti İsrail'in niyeti bellidir. Yıllardır sistemli bir şekilde Filistin topraklarını göstere göstere çalmakta ve despotça, şerefsizce ve katillikle ele geçirmektedir. Sonraki niyetini ise hiç çekinmeden açıklamaktadır. İlerideki planı Türkiye ve Fırat ile Dicle topraklarıdır." dedi.

Erkılıç, Filistin'de savaşın sona ermesi için uluslararası çabanın gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının ardından katılımcılar, İsrail Başbakanı Netenyahu'nun maketini temsili idam sehpasında astı. (DHA)

İlgili Haberler
Gündem