İsrail’den İstanbul’daki vatandaşlarına uyarı: Derhal ayrılın

İsrail’den İstanbul’daki vatandaşlarına uyarı: Derhal ayrılın
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İstanbul’daki vatandaşlarına "Derhal ülkeden ayrılın" çağrısı yaptı. Lapid, İran'ın Türkiye'deki İsraillileri hedef alabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz ay Türkiye'ye seyahat uyarısı yapan İsrail'den yeni bir açıklama geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İran'ın Türkiye'de İsrail vatandaşlarını hedef alabileceği gerekçesiyle vatandaşlarını İstanbul'dan ayrılmaya çağırdı.

Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Lapid, "Türkiye'de son haftalarda yaşanan olayların ardından ve İstanbul'a tatile giden İsraillilere yönelik İran terör saldırılarının bir dizi girişiminden sonra, İsraillileri İstanbul'a uçmamaya ve hayati bir ihtiyacınız yoksa Türkiye'ye uçmamaya çağırıyoruz. Halihazırda İstanbul'daysanız, mümkün olan en kısa sürede İsrail'e dönün" dedi.

Lapid, "İstanbul'a bir uçuş planladıysanız - iptal edin. Hiçbir tatil sizin hayatınız ve sevdiklerinizin hayatı kadar değerli değildir. Yayınladığımız yönergeleri dinleyin, durum değerlendirmesine göre yönergeleri sürekli güncelliyoruz" ifadelerini kullandı.

'TURİSTLERİ KAÇIRMA PLANI ENGELLENDİ' İDDİASI

İsrail basını dün, geçtiğimiz ay Türkiye'de İsrailli turistleri kaçırma amaçlı, İran kaynaklı bir girişimin ortaya çıkarıldığını öne sürmüştü. Haberlerde, İsrail güvenlik yetkililerinin Türkiyeli mevkidaşlarını uyarması sayesinde İran ajanlarının girişiminin engellendiği iddia edilmişti.

İran hükümeti, üst düzey Devrim Muhafızları üyesi Albay Hassan Sayid Khodaei’nin geçen ay evinin önünde suikastla öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutmuştu. Bu gerilimin ardından, İsrail'den vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat uyarısı gelmişti. (Kısa Dalga)

Dünya