İsrail'i eleştiren Noel Baba rolünden oldu

İsrail'i eleştiren Noel Baba rolünden oldu
ABD’nin New York eyaleti Long Island bölgesinde, her yılbaşında gönüllü olarak Noel Baba rolüne giren 70 yaşındaki Ken Dorph, İsrail'in Filistin saldırılarını eleştiren görüşlerinden dolayı rolünden oldu.

New York Times haberine göre, Long Island'daki bir köy olan Sag Harbor'da, yerel ticaret odasının ev sahipliği yaptığı bir etkinlikte ikonik kırmızı kostümü giymek üzere gönüllü olarak işe alınan 70 yaşındaki Ken Dorph, Noel kutlamasından 3 gün önce Ticaret Odası başkanından, görevinden alındığını bildiğine bir e-posta aldı.

İsrail ile ilgili fazla açık sözlü bulundu

E-postada, Ken Dorph'a fazla açık sözlü olduğu belirtildi.

Dorph'un rolünden alınmasının nedeni sonradan ortaya çıktı.

Yahudi Komitesinden sert eleştiri

30 Kasım'da köydeki sinagogda yapılan toplantıda, katılımcılar Ken Dorph'un, Yahudi halkını ve İsrail'i destekleyen kâr amacı gütmeyen bir savunuculuk grubu olan Amerikan Yahudi Komitesi'nden sert biçimde eleştirdiğini söyledi.

Bunun üzerine, yerel bir sinagog olan Temple Adas Israel'den bir grup insan, etkinliğin organizatörlerine Dorph'un rolden alınmasını talep eden bir dizi mail gönderdi.

Ken Dorph ile ilgili maillerden sonra Ticaret Odası, Dorph'a, gönüllü rolünden alındığını bildiren maili gönderdi. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Dünya