İstanbul Barosu: Artık ülkemizde hiçbir bireyin hukuk güvenliğinin varlığından söz edilemeyecektir

İstanbul Barosu: Artık ülkemizde hiçbir bireyin hukuk güvenliğinin varlığından söz edilemeyecektir
Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair açıklama yapan İstanbul Barosu, "Tüm gücümüzle hukuksuzluklara karşı duracağımızı ve ülkede hukuku hakim kılmak için mücadele edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve AYM'nin 2 kez hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis'te okutuldu. Kararın okunmasının ardından Atalay'ın vekilliği düşürüldü.

'Hukuksuzluğa karşı duracağız'

İstanbul Barosu, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine resmi X hesabından tepki gösterdi. Barodan yapılan açıklama şöyle:

"Meslektaşımız Avukat Şerafettin Can Atalay hakkındaki mahkumiyet kararının bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde okunmasıyla, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararını birden fazla kez hiçe saymasından sonra, bu kez de Anayasa'nın açık hükmüne rağmen, yasama organı tarafından yok sayıldığını gördük. Defaatle vurguladığımız üzere, artık ülkemizde hiçbir bireyin hukuk güvenliğinin varlığından söz edilemeyecektir. Bütün bunlara rağmen İstanbul Barosu olarak tüm gücümüzle hukuksuzluklara karşı duracağımızı ve ülkede hukuku hakim kılmak için mücadele edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz."

(Kısa Dalga)

Gündem