İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararı Kadıköy’de protesto edildi

İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararı Kadıköy’de protesto edildi
Kadıköy’de ellerinde meşalelerle yürüyüş düzenleyen üniversiteli kadınlar, “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” dedi.

Üniversiteli kadınların örgütlenmesi olan Demir Leblebi, Danıştay’ın “hukuka uygun” bulduğu İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararına karşı İstanbul Kadıköy’de meşaleli yürüyüş düzenledi.

Sendika.org’un haberine göre, Demir Leblebi üyesi kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yazılı pankart açarak, Kadıköy’ün ara sokaklarında ellerinde meşalelerle yürüdü.

Genç kadınlar, yürüyüşün ardından yaptıkları açıklamada, “Duydunuz mu? Kadınları, LGBTİQ+’ları yayınladığı genelgelerle, verdikleri demeçlerle hedef haline getiren AKP iktidarı bugün İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı ile bir kez daha bizleri ölümle baş başa bıraktı. Kadınların, LGBTİQ+’ların, çocukların kazanılmış hakkı olan İstanbul Sözleşmesi’nin erkek egemen devlet tarafından bir gece yarısı feshedilmesini ve bunun hukuka uygun bulunmasını kabul etmiyoruz. Badem Bıyıklı kel adamlar bir kere daha duysun: Bizler İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçemiyoruz. Yaşamlarımız için feminist isyanla geceyi aydınlatıyoruz” dedi.

Kadın