İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye'yle iyi ilerleme kaydedildi

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye'yle iyi ilerleme kaydedildi
İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, ülkesi ile Finlandiya'nın NATO'ya katılımında Türkiye'yle anlaşma yolunda iyi ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Finlandiya ve İsveç, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından NATO'ya katılmak için hareke geçmişti. Birliğe üye olmak için oybirliği şartı aranıyor. Türkiye ise iki ülkeyi 'terör yardım etmekle' suçluyor.

Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 28 Kasım'daki açıklamasında İsveç'in 'daha fazla adım atması gerektiğini' söylemişti.

Üç ülkenin temsilcileri, Romanya'nın başkenti Bükreş'te 29-30 Kasım'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda görüşmüştü.

'İlerleme var'

Billstrom, NATO dışişleri bakanları toplantısının ilk gününde (dün) İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında çok iyi ikili görüşmelerin olduğunu, görüşmeden sonra ilerlemeyi hissettiğini ifade etti.

Euronews'un haberine göre İsveç haber ajansı TT'ye konuşan bakan, ülkelerle toplantının verimli geçtiğini ifade etti. Bakan, "Türk tarafı açıkça ilk defa memnuniyetlerini dile getirdi" dedi.

Kristersson, yeni terör yasasına değinerek, "Bu yılın başında çıkacak ve terör örgütlerine katılmayı engelleyen terör yasasının uygulaması yazdan önce başlayacak. İsveç, Türkiye ile yapılan anlaşmaya uymaya devam ediyor" diye konuştu.

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini ne zaman onaylayacağını bilmediğini söyleyen Kristersson, buna Ankara'nın karar vereceğini söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem