İsveçli Kürt vekil Kakabaveh mesaj yayınladı: YPG'ye destek garantisi aldım

İsveçli Kürt vekil Kakabaveh mesaj yayınladı: YPG'ye destek garantisi aldım
Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine karşı gündeme getirdiği Kürt vekil Kakabaveh bir mesaj yayınlayarak, "Sosyal Demokratların Rojava’ya YPG-YPJ’ye destek ve yardım göndermelerine yönelik bazı garantiler aldım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO'ya üye olmak isteyen İsveç'i 'terör yuvası' olmakla suçlayarak iadesini talep ettiği isimlerden İran kökenli Kürt vekil Amineh Kakabaveh, Suriye'deki YPG-YPJ'ye destek verilmesi için söz aldığını açıkladı.

İsveç parlamentosundaki oturumda bakanlar hakkında verilen gensoruda çekimser kalarak hükümetin düşmesinin önleyen Kakabaveh, bunun gerekçesinin İsveç’in Rojava politikasında destek güvencesi vermesi olduğunu söylemişti. Kakabaveh, kendisine gelen desteklere teşekkür ettiği bir video mesaj yayınladı. Mesajda Kürtlerden gördüğü sevgi ve desteğe teşekkür ederken, Avrupa'nın Erdoğan'a sessiz kaldığını ancak kendisinin sessiz kalmadığını söyleyen Kakabaveh, "Sosyal Demokratların Rojava’ya YPG-YPJ’ye destek ve yardım göndermelerine yönelik bazı garantiler aldım" dedi.

BÜTÇEYE ONAY İÇİN TALEPLERDE BULUNDU

Kakavabeh, İsveç'te Adalet Bakanı Morgan Johansson’a yönelik güvensizlik oylamasında çekimser kalarak hükümetin düşmesini ve derin bir siyasi krizi engelleyen aktör olmuştu.

Gelecek haftaki parlamento oylamasında bütçenin kabul edilmesini sağlamanın karşılığında, Başbakan Magdalena Andersson'a bir dizi talep götürdüğünü açıklayan Kakavabeh, iktidardaki Sosyal Demokrat Parti ile Suriyeli Kürtlere verdiği destek sözü konusunda önümüzdeki birkaç gün içinde yeni görüşmeler talep ettiğini, aksi takdirde bütçe değişikliğine onay vermeyeceğini söylemişti.

İsveç'te YPG veya YPJ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 'güvenlik riski' addedilen 130 Kürdün yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep eden Kakabaveh, aynı zamanda hükümetin Türkiye'ye Suriye harekâtları nedeniyle getirdiği silah ambargosunun sürmesini istediğini de söyledi.

Gündem