İsveç'ten Erdoğan'a PKK yanıtı: Dezenformasyon

İsveç'ten Erdoğan'a PKK yanıtı: Dezenformasyon
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, NATO üyeliği tartışmasında Türkiye'nin kendilerini 'PKK'yi desteklemekle' suçlamasına yanıt verdi. Linde, İsveç'in Olof Palme'nin hükümeti döneminde PKK'yi terör örgütü olarak tanıdığını hatırlattı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, NATO üyeliği tartışmasında "Hem PKK'ya destek verip hem bizden destek istemek olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Linde, İsveç ve PKK konusunda 'dezenformasyon' yapıldığını söyledi.

OLOF PALME'Lİ YANIT

Twitter hesabından açıklama yapan Linde, İsveç'in PKK'yi Türkiye'den sonra terör örgütü olarak kabul eden ilk ülke olduğunu belirtti. Linde, "İsveç ve PKK konusunda geniş şekilde yayılan dezenformasyon nedeniyle hatırlatmak isteriz ki, 1984 yılında, PKK'yi Türkiye'den sonra terör örgütü olarak ilk kabul eden, İsveç'teki Olof Palme hükümeti oldu" dedi.

İsveçli bakan, AB'nin bu kararı 2002'de aldığını belirterek, "Pozisyonumuz değişmedi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini veto edeceğini söyleyerek, "İsveç'te 30 teröristi istedik, 'Vermeyiz' dediler. Siz teröristleri vermeyeceksiniz, bizden NATO üyeliği isteyeceksiniz. Hem PKK'ya destek verip hem bizden destek istemek olmaz... Bir güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz 'Evet' diyemeyiz" diye konuşmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya