İşveren kesimi '500 dolara' çekinceli: Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz... TL konuşacağız

İşveren kesimi '500 dolara' çekinceli: Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz... TL konuşacağız
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücretin dolar bazından belirlenmesine karşı çıktı.

Milyonlarca insan yılın ikinci yarısında geçerli asgari ücreti beklerken, hükümet cephesi asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını söylemişti.

Ancak işverenler asgari ücretin dolar bazında belirlenmesine karşı çıkıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'nin ardından TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da 500 dolarlık asgari ücrete karşı çıktı.

Akkol, Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı ziyaretinin ardından yeni dönem asgari ücretine dair konuştu.

Akkol, şunları kaydetti: "TÜRK-İŞ başta olmak üzere işçi kesiminin tüm üyeleri ile istişare halindeyiz. Kamu kurumları, bakanlarımız çok kıymetli şekilde açık kapı politikası güdüyor. Bakanımızla bu sosyal diyaloga çok önem veren tecrübeli bir isim. Çok uyumlu bir şekilde çalışacağımızı biliyoruz, ümit ediyoruz. Ülkemizin ihtiyaçlarını da her şeyin önüne koyuyoruz.

'Biz tek gemideyiz, bir tane ülke var'

Benim bir söylemim var arkadaşlar; bu söylem şunu ifade ediyor, işçi işveren ve devlet diye ayırmayı sevmiyoruz. Biz tek gemideyiz, bir tane ülke var. Bir tane çalışma hayatı var. İş verenler olacak ki istihdam olacak, birileri ücret ödeyecek. İstihdam olacak ki çalışanlar gelir sağlasın. Çalışanlar iyi gelire sahip olacak ki refah olsun bunların hepsi birbirine entegre konular. Bu entegre konuları da bütün bu unsurları değerlendirerek ülkemiz için en güzel, en hayırlı şekilde tamamlamayı gayret edeceğiz.

(Eski bakan Vedat Bilgin’in seçim öncesi katıldığı asgari ücretin 500 dolar olabileceğini söylemesi) Bir önceki bakanımızın, bir beyanatı oldu ama o beyanatı esasında tamamını baştan sona dinlediğimiz de sayın bakanımız ücretin dolara veya başka bir para birimine endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Biz tabi Türkiye Cumhuriyeti devletindeyiz arkadaşlar, başka para birimlerin asgari ücret veya başka ücretler belirlenmiyor. Kamuoyunda bu tartışma bir süredir devam ediyor. Az evvel de ifade ettim, komisyon her şeyi dikkate alıyor. Günün sonunda inşallah güzel bir şey olur. Bir kere burada iyi niyet var, özellikle enflasyon düşüş trendinde.

'Türk Lirası konuşacağız'

Buna rağmen bizde Türk işverenleri olarak ara dönem artış yapılmasında mutabıkız. Bu masaya olumlu bir hava katıyor. Önemli olan burada, istihdamı aksattırmayacak, sürdürülebilir ama dengeli, çalışanın da beklentisini dikkate alan bir tutardır. Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz, TL konuşacağız. (ANKA)

Ekonomi